Annons

Annons

Sara: På fredag ska jag klara milen!

Kommer Sara Edwardsson klara utmaningen att springa en mil? Snart har vi svaret…

På fredag ska Sara avsluta MåBra-utmaningen med att försöka springa en mil.

Under drygt tre månader har tv-profilen Sara Edwardsson vässat formen för att kunna klara en mil i löparspåret. Till sin hjälp har hon haft MåBra:s experter och ett specialanpassat träningsprogram. Hon har dessutom bloggat om sin resa här på mabra.com.

Annons

Efter många timmar på löpbandet är det nu på fredag dags för utmaningens stora slutprövning – att springa milen. Vi har tagit pulsen på henne inför loppet.

Hur känns det?

– Jag känner mig nervös. Eftersom det är många som följt mig vill jag inte misslyckas.

Hur har det gått med löpningen?

– Bättre och bättre. Jag har gång på gång under den här utmaningen överraskat mig själv med att klara av tuffare och tuffare pass. Milen blir det största klivet på hela resan, men jag ser ingen anledning till att jag inte skulle klara det. Det är bara ännu ett tufft pass att klara.

Hur ser taktiken ut? 

– Jag har lagt upp en taktik utifrån vad MåBra:s träningsexpert Katarina Woxnerud pratat om – att äta bra dagen innan och att vila mig i form sista veckan. Och så håller jag på att utarbeta en perfekt musiklista. Jag tar bort låtar som inte funkat och lägger till sådana som ger mig energi och kraft. Musik är min dopning!

– Sedan gäller det att vara psykologiskt inställd på hur det kommer att bli, för att springa en mil på löpband är inte minst en psykisk utmaning…. Jag vet att de första tio minuterna är värst och att tristessen brukar komma efter en halvtimme ungefär. Jag kommer att växla i tempo – och mot slutet , de sista fem minuterna, tänker jag springa fortare än jag gjort någonsin…

Tror du att du kommer att klara utmaningen?

– Ja, jag tror det. Det enda som skulle kunna få mig att bryta är om jag får för ont någonstans. Sista gångerna har jag haft lite problem med domnande tår till exempel.

– Fram till nu har jag som mest sprungit 50 minuter utan att gå. En kvart, tjugo minuter till kan ju inte vara så svårt. Det som är bra är att vi aldrig satt någon tid jag ska springa på – utan bara att jag ska klara en mil utan att stanna. Så om det börjar kännas snurrigt kan jag ju bara sakta ner rejält ett par minuter.

Hur känns det att ha kommit igång med löpningen? 

– Jag känner sån enorm tacksamhet för att ha kommit igång. Den här utmaningen har gjort den här vintern till den bästa någonsin. Jag skulle aldrig ha klarat det utan MåBra, för jag såg mig själv som ett hopplöst fall. Nu har jag bevisat för mig själv att jag kan sudda ut den där gamla bilden av mig själv. Även om jag skulle misslyckas med milen på fredag har jag redan vunnit!

Lycka till.

– Tack!

 

Häng med i Utmaningen du också!

Kom i toppform på bara 13 veckor. Med vårt träningsprogram kan du bokstavligen träna i Saras fotspår – och klara av en hel mil i joggingskorna lagom till vårsolen!

Läs mer på mabra.com/utmaningen

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…