Annons

Annons

Sara Edwardsson: Hjälp mig springa en mil!

Missa inte Utmaningen, där SVT-profilen Sara ”Bolibompa-Sara” Edwardsson coachas av MåBra:s experter. Häng med oss du också!

Sara Edwardsson har ledartröjan - ta rygg på henne du också!

Hon ser ut som en friskus, men lever på sockerkickar och har noll kondis. Nu ska tv-profilen Sara Edwardsson komma i sitt livs form – med hjälp av MåBra:s experter!

Annons

– Wow, vilken energi du har – din PT skulle man ju vilja ha!

Den kommentaren får ”Bolibompa-Sara” ofta höra när hon turnerar med barnföreställningar och är med i tv-program. Men verkligheten ser annorlunda ut. I själva verket finns det ingen PT – det finns ingen träning över huvud taget i Sara Edwardssons liv.

– Sanningen är att om jag är ute och joggar så får jag blodsmak i munnen. Några kilometer är väl okej, men bara om jag får gå ibland, berättar hon.

Sara växte upp med träning som en självklar del i vardagen. Hon tävlade i tennis och tränade flera gånger i veckan, dansade jämt och åkte skidor och skridskor hela vintrarna.

Men när hon flyttade hemifrån, och ingen längre pushade henne, då la hon av. Det var skönare att ta det lugnt. Periodvis har Sara tagit upp träningen – men som tvåbarnsmamma med flera olika jobb och musikturnéer har hon svårt att få tiden att räcka till.

– Jag vill hämta barnen direkt efter jobbet, äta middag med dem och vara med vid nattningen. Sen känns det kört. Vem drar i väg och tränar sent på kvällen? Inte jag i alla fall, säger hon.

Men nu ska det bli ändring på Saras träningsvanor. Under tre månader ska hon coachas av MåBra:s personliga tränare Katarina Woxnerud. Målet är att orka springa en mil.

– Jag har alltid tyckt att det är förfärligt med löpning. Jag har inte ens sett det som ett alternativ eftersom det är så enformigt. Men efter att jag bildat familj inser jag att löpning nog är den enda sporten som går ihop med ett hektiskt mammaliv.

Men det är inte bara konditionen som är Saras problem – utan även kosten. Hon äter alldeles för mycket socker. Och det är här MåBra:s viktcoach Marie Tegnér kommer in i bilden. Hon ska hjälpa Sara att bli kvitt sötsuget och äta bättre.

– Det vore fantastiskt att slippa känna det där suget. Jag vill bli en av dem som säger ”nej tack” om det kommet fram bullar på mötet. Jag tror att sockerbegäret är kopplat till att jag inte rör på mig. Ju mindre jag rör på mig, desto uslare känner jag mig – och ju uslare jag känner mig, desto mer dåligt sätter jag i mig, säger hon.

Utmaningen har precis dragit igång – och du kan följa Saras resa på mabra.com/utmaningen. Här hittar du det träningsprogram som Sara följer – och du kan själv rivstarta på vecka 1 när som helst!

Missa inte Saras populära blogg, här delar hon – och andra utmanare – med sig av sina erfarenheter!

>> Till bloggen!

 

AV: Anna Sundesten
FOTO: Sara Östlin

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…