Annons

Annons

Säg hej till vår nya mamma-bloggare!

Hon är träningstokig, höggravid och längtar efter förlossningen. Ta rygg på Angelica Lindgren och följ hennes mammaresa från start!

Vår nya bloggare är komplett träningstokig och mår som allra bäst när almanackan är lite för fullkladdad. Angelica Lindgren, 31-årig och höggravid copywriter från Stockholm, kommer snart få anledning att skruva på både agendan och träningsvanorna.

Annons

I februari får hon och sambon sitt första barn, men redan nu kickar hon igång sin efterfrågade blogg på mabra.com! Under rubriken Ursäkta röran – jag har blivit mamma kommer hon dela med sig av det oretuscherade livet som nybliven småbarnsmamma.

MåBra bytte några snabba ord med nya bloggtillskottet:

Hej, vem är du?

– Jag är Angelica Lindgren. Jag arbetar som copywriter, har på riktigt träning som hobby och mår som bäst när jag har lite för mycket göra. Samtidigt kan jag vara en riktig sofaholic en hel helg och därmed också sänka medelhastigheten i livet. Nu ska jag bli mamma för första gången med beräknad ankomst i slutet av februari. Förutom att det såklart ska bli mysigt, pysigt, roligt, spännande osv så ska det också bli väldigt intressant att se hur livet som mammaledig kommer att bli. Jag vet såklart exakt hur jag vill att det ska bli, men sen ska ju ”Rocky” (vårt arbetsnamn på lillen) också säga sitt.

Vad ska du blogga om?

– Tanken är att jag ska dela med mig av hur det är att bli mamma för första gången. Och eftersom det är första gången, är det ett ”ämne” som jag har noll koll på. Känns tryggt… Men jag kommer lära mig med tiden och förhoppningsvis bli ganska hygglig. Jag kommer att skriva om dagliga situationer och händelser som jag tror att andra kan känna igen sig i och tycka är roliga. Det kommer inte bli en puttenuttblogg där allt är perfekt och som framkallar dåligt samvete och prestationsångest hos den som läser. Jag är mänsklig. Och jag är mamma-rookie. Eftersom jag älskar att träna, testa nya saker och gärna sätter igång olika projekt, kommer det säkert bli en del sånt också och då är mitt syfte främst att det ska inspirera. Men jag har ju ingen aning om vad som väntar eller hur jag kommer hantera mammalivet, så bloggens innehåll är egentligen lite svävande. Det som händer händer, och det är det som är lite spännande.

Vad har du för förväntningar på din bloggdebut?

– Eftersom det både är mitt första barn och min första blogg, hoppas jag att läsarna kan ha lite överseende med att jag inte är världsbäst i början, men överge mig inte. Övning ger färdighet. Det är extremt viktigt att bloggen känns ärlig, att den bjuder på skratt, har högt i tak och att relation med läsarna blir avslappnad. Jag hoppas att jag kommer att lyckas förmedla den känsla som jag vill.

Vad har du för förväntningar på dina läsare?

– Jag hoppas såklart att man uppskattar mitt sätt att skriva och att man uppskattar innehållet. Jag hoppas också att läsarna ska uppskatta den mer humoristiska vinklingen och att man kan läsa mellan raderna.

Vad har du för förväntningar på mammalivet då?

– Oj, jag har nog inga direkta förväntningar. Jag har fortfarande svårt att förstå att jag snart ska bli mamma. Men det ska bli spännande att leva i en vardag som inte innefattar att jag sitter på en kontorsstol hela dagarna. Att inte kunna bestämma och styra allt in i minsta detalj. Sen älskar jag tanken att jag och min sambo snart bildar en helt egen familj. Det känns skitcoolt. Vi ska göra allt för att rocka som föräldrar.

Hur känner du inför förlossningen?

– Är sjukt taggad och längtar. Låter kanske lite småsjukt men jag ser det som en utmaning, som att stå inför ett riktigt tufft fyspass. Älskar att utmana mig i träningen så därför kan jag se detta som en positiv kommande händelse. Om jag förstod barnmorskan rätt så var det så att det som gör ont under värkarna är när livmodern (som är en stor muskel) får mjölksyra. Kanon, tänker jag, det är man ju van vid. Kanske inte riktigt samma sak, men så tänker jag och det funkar för mig.

Något du nojar över?

– Att jag tar lite för enkelt på förlossningen. Jag vet att jag kommer få äta upp det BIG time på ett eller annat sätt. Jag vet att det kommer göra sjukt ont, vara helt galet och jag kommer antagligen hata mig själv för att jag trodde att jag skulle klara det så “lätt”. Men jag antar att det är bättre att vara positivt inställd än tvärt om.

 

Häng med på Angelicas resa in i moderskapet från dag ett, klicka in på hennes blogg redan nu!

 

>> Till ”Ursäkta röran  – jag har blivit mamma”

 

AV: Jennie Sandberg

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…