Annons

Annons

Så vänder du oturen till din lycka!

Fredagen den 13:e januari har passerat obemärkt förbi, trots att det är en klassisk otursdag enligt många. Passa på att klappa svarta katter och gå under stegar – MåBra lär dig vända oturen till dina fördelar!

Annons

Korsa fingrarna och hitta turen - den är antagligen mitt framför näsan på dig!

Korsa fingrarna och hitta turen - den är antagligen mitt framför näsan på dig!

Vad är det som gör att vissa människor glider fram på räkmackor hela livet, och andra bara vrickar fötterna på illasinnade bananskal hela tiden?

Att ha turen på sin sida är en önskvärd välsignelse för alla, och även den mest otursdrabbade har förmågan att vända lycka till sin fördel.

Gilla MåBra på Facebook

Det menar författaren Richard Wiseman som skrivit boken Tur eller otur. Han har studerat ett antal personers syn på livet och kommit fram till att tur och otur till stor del är en inställningsfråga.

Enligt Wiseman finns det fyra tydliga principer som skapar tur, nämligen

Att fånga tillfället

Sluta kväva impulserna att agera spontant. Du kanske borde pratat med den där främlingen på dansgolvet när tillfället gavs, eller anmält dig till den där kursen när du fick chansen. Personer som har tur i livet ser till att uppmärksamma och dra nytta av slumpartade tillfällen i livet.

Att ständigt låta bli att agera kan skapa både bitterhet och en känsla av otur.

Att lita på sin magkänsla

Tursamma personer litar oftare på sin intuition och låter känslorna styra. En god intuition bottnar i tidigare erfarenheter och lärdomar, därför är magkänslan värd att lyssna på. Tidigare nitar kan mycket väl skapa nya vägar som leder till en större vinst i livet!

Förväntar sig att ha tur

Människor som har turen på sin sida har tydliga förväntningar och mål som hjälper dem att uppfylla sina drömmar. Tror du att något kommer gå åt skogen så barkar det ofta ditåt.

Wiseman menar att vi har en förmåga att avsluta något med ett ”vad var det jag sa?”. Och då är det klart bättre att säga att det kommer gå bra än det motsatta!

Förmåga att vänta otur till tur

En persons som anser sig ha tur kan också vända otur till sin fördel. Wiseman menar att inställningen till livet färgar antagandet om lycka och tur. Är du glad över att du överlevde skidsemestern med ett brutet ben, eller anser du att du hade otur som råkade ut för en olycka.

Bestäm dig för att glaset är halvfullt så ökar chanserna till fler positiva händelser, tipsar författaren.

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…