Annons

Annons

Så undviker du att gå upp i vikt under semestern

Vila och ta det lugnt under semestern - men glöm inte att röra på dig.

Många kämpar för att hitta formen till semestern – men när den efterlängtade ledigheten kommer släpper vi plötsligt alla hämningar och kilona smyger sig långsamt tillbaka. Men det behöver inte vara så. Med några enkla medel kan du behålla vikten under semestern – utan att behöva göra några större uppoffringar. Här är några tips:

Träningen

Försök konditionsträna två gånger i veckan under semestern. Och tänk på att det inte behöver vara en lång löptur – utan lika gärna en simtur eller en omgång på barnens studsmatta. Det viktiga är att du rör på dig. Här är vår kalorilista över hur många kalorier vårens och sommarens aktiviteter bränner.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Styrketräning är jätteenkelt att utföra var som helst, när som helst. Starta dagen med armhävningar, situps, utfall och rygglyft i sommarstugan. Eller gör övningarna i skuggan i trädgården. Gör varje övning tre gånger med 30 repetitioner varje gång. Det går supersnabbt! Gör övningarna minst två gånger i veckan.

Här visar vår personliga tränare Katarina Woxnerud några effektiva övningar för hela kroppen.

Maten

Självklart ska du unna dig god mat och dryck under semestern, men det kan lätt bli för mycket av goda.

Försök att hålla nere på kalorierna under dagen om du vet att det kommer att bli en kaloririk middag. Satsa på en sallad till lunch, eller något annat lättare alternativ. Ät mycket frukt och bär till frukost, i stället för en massa bröd. Då kan du utan problem unna dig en glass på eftermiddagen eller en rejäl middag.

Något du däremot inte ska göra är att hoppa över måltider, det gör bara att du äter igen kalorierna vid ett senare tillfälle.

Grillat är perfekt sommarmat – men var försiktig med såsen. Här är några smala såser.

Se upp för de flytande kalorierna, både med och utan alkohol. Ha alltid en kanna med vatten framme – så är risken mindre att du tar ett glas läsk eller juice. Lägg i frukt och bär i vattnet så blir det lite festligare. Här är vår lista över hur många kalorier sommarens drycker innehåller.

Försök att röra på dig efter maten. Ta en cykeltur efter frukost, spela minigolf efter lunch och gå en promenad i solnedgången på kvällen. På så sätt håller du igång din förbränning under hela dagen.

Inställningen

Känn dig inte misslyckad om du äter för mycket eller rör på dig för lite under semestern. Det dåliga samvetet kan göra att du äter ännu mer. Se i stället semestern som ett tillfälle att ta hand om dig själv – att röra på dig och äta fräsch och sund mat.

Källa: kk.no

Av: Anna Sundesten
Bild: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…