Annons

Annons

Så lägger du en fräsch och naturlig make up!

En enkel och naturlig make up är perfekt att ha i vardagen. Men det kan vara svårt att verkligen få till den där naturliga looken. Här ger vi några tips.


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

1. Få lager

Nyckeln till en vackert sminkad hud är att bara använda de nödvändigaste produkterna. Att lägga på för många lager smink ger bara ett onaturligt resultat.

Annons

Om du är röd runt näsborrarna eller mörka under ögonen, täck dessa problemområden med en concealer, i stället för ett tjockt lager av foundation i hela ansiktet. Koncentrera dig på de områden du vill täcka.

Gilla MåBra på Facebook

Concealer från Clarins, finns i tre nyanser

2. Välj rätt foundation

Du kanske inte alls behöver en täckande foundation, utan bara en ofärgad dagcrème. Men om du vill använda foundation, se till att välja rätt nyans.  Be om hjälp i butiken för att få en nyans som passar med din hudfärg. Tänk på att testa i dagsljus.

Ett tips är att blanda en klick av en färgad foundation med din vanliga dagcréme, så får du en liten men naturlig täckning.

Aquasource gel dagkräm från Biotherm

3. Satsa på lyster inte glitter

Var försiktig när du köper bronzer. Vissa av dem innehåller nämligen mycket glitter, som framhäver rynkor och linjer.

Om du ändå vill ha en ljusreflekterande effekt, använd en bronzer på vissa områden i ansiktet, till exempel kinderna – inte i hela ansiktet. Då riskerar hyn att se onaturligt fet och glittrande ut.

Bronzer från Face Stockholm, finns i fem nyanser

4. Ge kinderna färg

Rouge fräschar upp ansiktet i ett nafs. Använd en mjuk borste och applicera rouget från kinderna och uppåt tinningarna. Undvik att lägga det för nära näsan, två fingerbredder bort är en bra tumregel.

Men se upp med att använda för mycket rouge, då kan det bli lite påskkärring över det hela. Om du råkar lägga på för mycket, använd lite puder ovanpå för att tona ner färgen.

10 nyanser i en box, rouge från BH Cosmetics

5. Använd mjuka färger kring ögonen

När det gäller ögonskuggor, använd naturliga nyanser som brunt, rosa och persika. Om du vill ge ögonen ett lyft, lägg en ljus skugga ända upp till ögonbrynen och sedan en något mörkare längs fransraden. Har du bråttom, dutta på lite rouge på ögonlocken. Välj en brun mascara i stället för en svart, det ger ett mer naturligt intryck, likaså med kajal och eyeliner.

Ögonskuggor i naturliga nyanser, från Makeup Revolution London

6. Lugna färger på läpparna

Om du vill ha färg på läpparna, välj ett läppglans i en naturlig färg som aprikos eller rosa. Läppglansen ger ett mjukare intryck än ett läppstift. Ett annat tips är att använda vanligt lypsyl. Då får du lite lyster men slipper färgen.

Läppglas i neutral färg från Bare Minerals

Av: Anna Sundesten och Mikaela Alex   Bild: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…