Annons

Annons

Så kommer du i balans och toppform – inifrån och ut!

"Jag är värsta gottegrisen", erkänner kostrådgivaren Julia Fors (t.v.).

Julia Fors och Sofi Fahrman är tillbaka med en ny kost- och träningsbok. Nu vill de hjälpa dig att komma i form på både insidan och utsidan.

Kostrådgivaren Julia Fors och modeprofilen tillika träningsfantasten Sofi Fahrman gjorde succé med sin första hälsobok Bodylicious (2012) och nu kommer uppföljaren Superlicious. Vi fick en pratstund med livsstilsförfattarna!

Annons

Vad menar ni med ordet ”superlicious”?

Sofi: Vi tar helt enkelt Bodylicious till nästa supernivå – Superlicious. Att vara superlicious betyder att man mår bra fysiskt, psykiskt och själsligt.

Vad får vi lära oss i Superlicious som ni inte tog upp i förra boken?

Julia: Förutom träningsprogram som vi tagit fram tillsammans med personliga tränaren Johanna Andersson så har vi även inkluderat ett kapitel om hur vi stärker våra mentala muskler, vilket är minst lika viktigt, samt tankar om stresshantering och återhämtning. Sedan har ju både Sofi och jag blivit mammor sedan sist, så vi kunde ju inte hålla oss från att inkludera ett kapitel om mammaträning.

superlicious traning

Hur kan en träningsvecka se ut i ditt liv, Sofi?

Sofi: Varierad! I Verbier blir det skidåkning. I New York gillar jag att köra vårt 20-minutersprogram på hotellrumsgolvet och den här veckan, när jag befinner mig Stockholm för att lansera boken, så smiter jag in på Becore för att svettas lite.

Hur gör du för att hinna med träningen med din hektiska livsstil av småbarnsliv, jobbresor och deadlines?

Sofi: Jag ställer inte för höga krav på mig själv. Lite är bättre än inget. Och det måste vara lustfullt för att jag ska gå igång. Träning behöver inte innebära ett pass med en PT på ett gym. Det kan vara att springa efter min dotter Lily en timme i Humlegården, skaka rumpan på ett dansgolv, köra plankan på vardagsrumsgolvet eller knyta på mig löparskorna för ett kort pass med frisk luft.

Hur kändes det när du skulle göra ditt första träningspass efter förlossningen?Sofi: Bambi-på-hal-is-känsla. Allt handlade om att känna efter. Steg för steg. Var kroppen redo? Jag väntade rätt länge innan jag körde mitt första håll-käften-pass. Jag minns att det var i skidbacken (Lily föddes i maj).

Julia, vilket är ditt bästa knep för att få bukt med sötsuget?

Julia: Jag är själv värsta gottegrisen och vet hur svårt det kan vara att bryta mönstret. Men mitt bästa tips är att vänja sina smaklökar med naturligt sött, dvs saker som inte påverkar kroppen lika negativt som vitt socker. Frukt, bär, mörk choklad, honung, dadlar och kokospalmsocker är bättre sötningskällor och går ofta att använda som ersättning.

superlicious julia

Många är idag rädda för att äta kolhydrater. Var står du i den frågan?

Julia: Tyvärr gjorde hela LCHF-boomen att många blivit vettskrämda för kolhydrater och dragit alla över en och samma kam. Det är stor skillnad på kolhydrater i form av godis och till exempel fullkornsbröd eller havregrynsgröt. Bra, långsamma kolhydrater är superviktigt för att vi ska må bra och prestera på topp – jag skulle aldrig råda någon att utesluta dem.

Hur kan man göra för att hålla sig till sund mat när man har en stressig livsstil?

Julia: Planering, planering, planering! ? Det är ju oftast när vi inte är förberedda och i just stressade situationer som man gör de där dåliga matvalen. Om man vet att man har en stressig period framför sig kan man till exempel förbereda overnight oats (en sorts gröt som inte kokats, utan svällt i kylskåpet över natten, reds anm) till frukost, ta med bra mellanmål och bunkra upp i skrivbordslådan på jobbet och veckoplanera sina middagar, kanske med att köpa en matkasse online? ”If you fail to prepare, you prepare to fail.”

Vilket är ditt favoritmellanmål?

Julia: Smoothies, så gott och så enkelt! Jag älskar också att man kan köpa goda färskpressade jucier och powersmoothies på allt fler ställen nu också.

Superlicio
us handlar ju också om inre hälsa. Vad har du behövt jobba mest på inom det området, Sofi?

Sofi: Att hitta balans mellan jobb och privatliv. Att stänga av dator och mobil och vara närvarande. Att inte alltid fånga tillfället med en kamerabild utan njuta av stunden istället.

Superlicious släpps 5 november 2014.

AV: Malin Karlberg
BILDER: Susanne Kindt/Norstedts

 

LÄS MER:

Fettbrännardieten: Minska 5 kilo på 2 veckor!

Gå ner i vikt med fettbrännardieten!

Det är enkelt, snabbt och garanterat säkert att snabb-banta med den nya 2-veckors fettbrännardieten. Upp till 5 kilo kan du rasa i vikt!
Läs mer: Fettbrännardieten – minska 5 kilo på 2 veckor!

 

Alltid trött? Här är de vanligaste orsakerna!

Trött hela tiden? Vi listar de möjliga orsakerna.

Är du trött och seg utan att förstå varför? Det kan bero på stress, vitaminbrist, depression, sömnbesvär och mycket annat. Eller så är det sköldkörteln som krånglar.
Läs mer: Alltid trött? Här är de vanligaste orsakerna!

 

Alla pratar om chiafrön – här är bästa recepten!

Toppa din frukost eller berika ditt bröd! Chiafrön innehåller massor av nyttigheter som boostar din hälsa!

De må vara små till storleken – men näringsmässigt är de rena bomberna. Så här kan du använda chiafrön i matlagningen.
Läs mer: Alla pratar om chiafrön – här är bästa recepten!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…