Annons

Annons

6 smarta tips – så kombinerar du familjeliv med karriär

6 smarta tips – så kombinerar du familjeliv med karriär

Bäst att lägga ner karriärdrömmarna när du fått barn? Nej då – här är tipsen som hjälper dig till harmoni både hemma och på jobbet.

Att vara förälder är ofta lika krävande som ett heltidsjobb. Hur pusslar man egentligen ihop tiden för att hinna med både arbete och familj? Här är knepen som hjälper dig på vägen!

I dag kombinerar de flesta föräldrar familjelivet med jobb och karriär, vilket lätt leder till stress. Ofta håller vi tusen bollar i luften samtidigt och kämpar vidare, och tänker att det snart kommer lugna ner sig – eller bli bättre sen. Men den tiden kommer oftast inte. I takt med att barnen blir äldre dyker nya saker upp att engagera sig i, och arbetsuppgifterna på jobbet brukar ju sällan ta slut.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Coachen, krishanteraren och föreläsaren Elizabeth Gummesson har skrivit boken ”Good enough för föräldrar”, som ska ge föräldrar trygghet, styrka och harmoni med hjälp av handfasta tips och råd. Här är hennes bästa tips till föräldrar som sliter för att hinna med både barn och karriär:

1.    Om du vill göra karriär – stå för det!
Det är inget fel med att vilja nå sina mål trots att man blivit förälder. Det jobbigaste brukar vara att försöka låtsas som att jobbet inte betyder så mycket för dig som det faktiskt gör.

2.    Om du inte vill göra karriär – stå för det!
Alla måste inte drömma om att lyckas på jobbet. Trivs du bra med att gå hemma, eller arbeta bara för att få en inkomst, är det helt okej. Våga erkänna det för dig själv och andra så kommer du känna dig tryggare med ditt val.

3.    Ta inte jobbet så fruktansvärt allvarligt.
Måste du verkligen skicka iväg det där jobbmejlet i exakt den här sekunden? Nej, troligtvis går det lika bra om du väntar lite och istället ger barnen uppmärksamhet om de behöver. Låt var sak ha sin tid.

4.    Krångla inte till det.
Ibland krånglar vi till saker i onödan och gör de svårare än de faktiskt behöver vara. Försök att göra allt runt omkring dig så enkelt det bara går, så blir det lättare att sköta både familj och arbete.

5.    Var närvarande på jobbet
När du jobbar gör du bäst i att fokusera på arbetet. Släpp det dåliga samvetet – du kan ändå inte passa ungarna just nu.

6.    Var närvarande hemma.
Samma sak här – du kan inte styra jobbet hemifrån. Var i nuet så får du ut det bästa av båda världar.

 

Källa: ”Good enough för föräldrar” av Elizabeth Gummesson

 

AV: Linnea Bjärle

BILD: Thinkstock

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…