Annons

Annons

Så kan champagne göra dig snyggare

Fira internationella champagnedagen med lite sprattelvatten! Faktum är att du inte ens behöver dricka det för att komma åt nyttigheterna!


Precis som vin görs champagne av druvor som är sprängfulla av antioxidanter. En av dem är polyfenoler, en grupp ämnen som skyddar hjärtat genom att sänka blodtrycket. För ett par år sedan kom en studie som även slog fast att små mängder champagne kan vässa hjärnan och bland annat förbättra minnet. Det är dock inte bara antioxidanterna som kopplas till bättre hälsa, bubblorna tycks förstärka effekten, även om forskarna ännu inte kan förklara hur. Men sedan tidigare vet man dock att bubbel tas upp snabbare av blodet än vin, vilket kan vara en förklaring. En annan fördel med champagne är att det innehåller mindre socker och färre kalorier än ett glas vin. En deciliter torr champagne innehåller 1,5 gram socker jämfört med samma mängd vin, som innehåller 5,9 gram. Tänker du på vikten är ett glas mousserande ett bättre val!

Annons

Tillhör du dem som firar sober october och väljer bort alkohol kan du istället använda skumpa i din hudvård. Fruktsyrorna i den peelar nämligen huden och gör den klarare och renare. Fukta en bomullsrondell, svep över ansiktet – och huden får en dos välgörande antioxidanter som fungerar utjämnande på hudtonen. Du kan också göra en ansiktsmask av två mosade jordgubbar som du blandar med två matskedar mousserande. Lägg på rengjord hud och låt verka för att få en klarare hudton.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…