Annons

Annons

Så håller du vikten i sommar – 5 enkla knep

Satsa på mycket frukt och grönt i sommar.

Satsa på mycket frukt och grönt i sommar.

Du behöver inte gå upp i vikt under semesten – och du behöver heller inte offra speciellt mycket för att hålla vikten. Sajten kk.no har tagit fram fem tips som kan hjälpa dig att behålla formen i sommar.

Annons

1. Prioritera träning

Försök att planera in några träningspass under semestern. Det behöver inte vara avancerat, utan exempelvis en simtur i poolen eller en promenad efter middagen.

2. Hitta balansen

Planera din dag i god tid. Om du vet att du ska på vinprovning med fyra-rätters middag, ät en lätt frukost och lunch och njut av den speciella kvällen med gott samvete.

3. Tänk smått på restaurang

Tänk på hur mycket du äter, men njut av maten. Smaka flera sorters mat men gärna i små portioner. Om du inte kan få små portioner är det möjligt att beställa en förrätt med en sallad eller soppa. Dela dessert med resten av familjen.

4. Undivk den kontinentala frukosten

Visst kan det vara frestande med ett wienerbröd till frukost, men det är bara tomma kalorier som inte gör dig mätt. Det är viktigt med protein och hälsosamt fett i frukosten. Satsa på äggröra, müsli med yoghurt, fullkornsbröd och färska grönsaker och frukt.

5. Laga din egen mat

Passa på att laga mat under semestern, det sparar dig både pengar och kalorier. Köp grovt bröd, pålägg och grönsaker och smör att ta med på stranden. Har du möjlighet är det trevligt att laga mat med massor av grönsaker och lokala produkter under semestern.

Av Anna Eriksson


Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…