Annons

Annons

Så enkelt plattar du till bullmagenHar du fluff runt byxlinningen och en mage som putar? Här kommer några enkla tips från MåBra:s viktcoach som snabbt ger dig plattare mage.

Är ditt put skadligt? Med ett måttband avgör du snabbt hälsoläget!

Bullmage är inte bra! Du bör försöka få bort den så snart som möjligt eftersom bukfetma kan leda till problem med hälsan.

Annons

Det säger Marie Tegnér, viktcoach på MåBra.

Det är inte speciellt svårt att få plattare mage och det behöver inte ta lång tid. Men först bör du kolla vilken typ av fett som bullmagen består av.

Gilla MåBra på Facebook

– Om putet känns hårt och stumt, och står rakt ut som en gravidmage, ska du se upp. Fettet har lagrats under bukmuskeln och runt de inre organen. Det är det djupa magfettet som är riktigt illa för hälsan. Ofta kommer det av att man stressar för mycket. Passa på att koppla av under sommaren när du har semester, säger Marie Tegnér

Putar det för mycket? Mät själv!

Kan magfettet bero på stress? Och är det farligt för din hälsa? Kolla genom att lägga dig på rygg på golvet. Lägg en bok på magens högsta punkt. Mät med en linjal från golvet till bokens underkant. Om magens höjd är 20 centimeter eller mer har du för hög andel fett på magen.

Skippa situpsen

Traditionell magträning bygger upp de ytliga magmusklerna. Det leder inte till plattare mage utan snarare tvärtom, eftersom stora, ytliga magmuskler gör att magen buktar ut.

Lär känna din mage!

Magput kan bero på att du inte tål viss mat som gör dig gasig och uppsvälld, till exempel lök, kål, ärter, ägg, bönor, socker och kaffe.

Läs mer om maten och metoderna för en platt mage i aktuella MåBra nummer 6!

AV: Eva Boholm
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…