Annons

Annons

Så enkelt hittar du lugnet på semestern!

Semestern närmar sig med stormsteg. Här är tipsen som hjälper dig att slappna av i sommar!

Vill du också njuta i hängmattan i sommar?

Släpp kontrollen

Förbered och varva ner veckorna före semestern så du inte börjar ledigheten med att vara alldeles utmattad. Gör upp med kollegerna vad som gäller när du är borta. Osäkerhet är en hög stressfaktor. Därför är det är bra om du noga går igenom vem som ska sköta vad. Våga lita på att vikarier och kolleger har koll. Ingen är så oumbärlig att hon eller han inte kan vara borta från jobbet några veckor.

Ta minst tre veckor

Studier visar att det behövs minst tre sammanhållna semesterveckor för att varva ner ordentligt. När du väl får semester – försök göra ett miljöombyte och res gärna bort. Då är det lättare att slappna av och bryta tankemönster. Dessutom får du nya, fina upplevelser. Försök att stanna borta minst en vecka.
 

Gör något nytt

Försök hitta något som gör att din kropp och ditt psyke får vara med om något annorlunda. Att starta ett projekt är en bra idé, som att bygga ett lusthus vid sommarstugan. Att satsa på en semester som ger en frihetsupplevelse och lite lustfylld anspänning kan löna sig. Gör något du länge drömt om att göra. Det kommer att göra dig gott, särskilt om du har ett stillasittande och tidsstyrt arbete. Och har du missat träningen till vardags är detta en perfekt tidpunkt att börja ta igen.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Källa: Gunnar Aronsson, professor i psykologi vid Stockholms universitet.

Av: Julia Collinius
Bild: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…