Annons

Annons

Rocka sockorna: Olika strumpor för lika värde!

Rocka sockorna! Genom att ta på dig olika strumpor visar du ditt stöd för allas lika värde.

Den 21 mars bär många fötter udda strumpor. Den enkla manifestationen, Rocka sockorna, syftar till att uppmärksamma Downs syndrom och människors lika värde – trots olika utseende och förutsättningar .

Annons

nathea

Fotograf: Johanna Sivertsdotter

11-åriga Nathea Anemyr, vars syster Noelle har Downs syndrom, är en stor anledning till att Rocka sockorna-evenemanget blivit så stort i Sverige.

”Jag är stolt över Noelle, hon är rolig. Jag blir ledsen när jag hör fula ord om andra människor. Därför vill jag nu börja blogga om mitt liv tillsammans med henne. Följ oss här!  skriver Nathea Anemyr på sin blogg.

I år uppmärksammas hon ordentligt när hon, som första person någonsin, tilldelas ett hederspris av Svenska Downföreningen.

Nathea står också bakom projektet Babysocks, där ett välkomstpaket med små hemstickade sockor skickas hem till nyfödda bebisar med Downs syndrom.

rockasockorna

 

Hederspriset delades ut den 20 mars på Fotografiska museet i Stockholm, i samband med öppnandet av Ikoner – en fotoutställning om att få finnas, där de 21 modellerna alla har Downs syndrom. Utställningen öppnar för allmänheten den 21 mars.

Vår bloggare Katarina Althin uppmärksammar dagen på sin blogg, läs mer här.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…