Därför kan du inte sluta tänka på ditt ex – experten förklarar

Släppa och gå vidare

Att gå vidare från en tidigare kärlek eller någon man en gång haft känslor för kan kännas tufft och svårt. Ja, vissa gånger kan det rent ut sagt kännas omöjligt. För oavsett om du har träffat en ny partner som du är upp över öronen förälskad i kan du fortfarande komma på dig själv med att tänka på hur det var förut. Men varför?

Relationsexperten Charlotte Sander rätar ut frågetecknen och förklarar varför det är så svårt att släppa någon man en gång har hållit kär:

1. Du kommer bara ihåg det som var bra

Många gånger kan det handla om att man omedvetet raderar de dåliga minnena och endast behåller de som var bra med ens tidigare relation och partner, speciellt om det knakar lite i den nuvarande relationen. Då är det lätt att en jämförelse mellan dina två relationer blir missvisande och att du framställer ditt ex i bättre dar än vad som faktiskt var verkligheten.

2. Du fick inte allt du behövde för att gå vidare

Att du har svårt att släppa någon kan även handla om att du inte är helt klar med din tidigare relation. Kanske tog den slut på ett sätt där du inte fick de svar du behövde för att kunna gå vidare eller kanske blev du helt enkelt lämnad? Sådana situationer kan nämligen göra att du inte riktigt fått chansen att bearbeta dina känslor på ett jämlikt sätt – och då måste du acceptera att det tar lite tid.

Om du träffar en ny partner under den här tiden kan det vara bra att komma ihåg att bara för att du tänker på ditt ex ibland, gör det inte dig till en mindre bra partner.

3. Du är kär i två personer samtidigt

Om det är så att dina tankar allt som oftast vandrar iväg till din tidigare partner kan det vara värt att ta sig en funderare på vad det är som sker. Kanske har du faktiskt känslor kvar för hen och då måste du sätta dig ner och fundera över vad du känner på riktigt. Tänk på vad dina tankar kan stå för och vad det är du saknar och längtar efter? Det går faktiskt att vara kär i mer än en person samtidigt. Läs mer om det här.

Bildkälla: TT/IBL

Läs mer:

Därför stannar vi i relationer som är dåliga

Håller inte dina relationer? Så vet du om det handlar om dig

Snygga personer är sämre på relationer – här är anledningen

Utvald läsning