Annons

Annons

PT-Leilas enkla mat- och träningstips

Leila Söderholm, personlig tränare, valde att tackla cancern med samma energi som övriga utmaningar i livet.

Möt Leila Söderholm, kvinnan bakom hyllade träningsbloggen Life by Leila. Här berättar hon om favoritmaten, enklaste träningen och hur kampen mot cancern format henne som människa.

42-åriga Leila Söderholm är flitigt bokad som kostrådgivare, tränare och föreläsare. Hon arbetar både mot företag och privatpersoner, alltid med målet att inspirera till bättre hälsa. Leila är också ny bloggare på MåBra, dit hennes populära blogg lifebyleila har flyttat.

Annons

Bloggen innehåller ”en salig blandning av kosttips, träningsinspiration, min egen kamp mot cancern, livet självt och rörelseglädje” berättar hon med entusiasm och energi som smittar värre än en vårsnuva.

Gilla MåBra på Facebook

– Jag skriver gärna om hur du enkelt kan få till träning i din vardag och hur viktigt det är att förenkla din motion så att den blir av, säger hon.

Vad kommer du inte blogga om?

– Hysteriska dieter och magrutor!

På MåBra-kvällarna berättade Leila för en hänförd publik om hur enkelt träning på ”stående fot” kan vara. Men vilka är hennes bästa knep när det gäller ”här-och-nu-motion”?

– Ta chansen när du har den, gå upp och ner i trappor i 10 minuter. Varje gång du går ut i köket så gör du 10 benböj, det blir en del benböj per dag. Nästa dag så byter du övning och gör tricepspress på en stol. Riv av 10 benböj, 10 utfall, 10 armhävningar och 10 situps i följd och om och om igen tills 10 minuter har gått.  10 minuter effektiv träning gör underverk för hälsan, vikten och Må bra-känslan.

”Jag har inte tid att träna” är alltså inget argument du köper?

– Det finns alltid tid, det handlar om vår attityd inte våra resurser. Boka in din träning med dig själv och gärna på morgonen el tidigt på dagen för då blir det oftast av. Ta dig tid att träna precis som du tar dig tid att titta på tv eller läsa en bok.

En hälsosam livsstil inkluderar ju både träning och mat. Som kostrådgivare försöker Leila leva som hon själv lär, med mycket frukt och grönt på tallriken.

– Jag försöker att dagligen äta 500 gram grönsaker för då vet jag att jag får det min kropp behöver. Keso är en storfavorit, jag äter det till frukost med valnötter och finskuren apelsin och som mellanmål med bär och solrosfrön. Vi äter mycket kyckling och jag är en mästare på marinader som kycklingen får ligga och dra in under natten.

Det är svårt att ducka för Leila Söderholms energi. Det fullkomligen sprutar livsgnistor kring henne, detta trots att hon har erfarenhet av svåra motgångar i livet  (läs mer här: ”Jag var stark & frisk – och fick tarmcancer”)

Hur har det påverkat dig?

– I grund och botten är jag densamma som jag var innan, förutom att jag är starkare och har förstått hur otroligt starka drivkrafter vi har inom oss. Den kapaciteten som vår hjärna har och förmågan att leda oss själva över svåra hinder är enorm. Jag strävar efter att leva ett liv där jag uppfyller mina önskningar, så mycket jag kan i alla fall. Min ambition är att vara så mycket jag kan med familjen men också att jobba med det som ligger mig varmt om hjärtat. Känslan att inspirerat någon till att leva ett härligare liv är underbar.

Läs mer på Leila Söderholm MåBra-blogg

>> till Lifebyleila.mabra.com

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…