Annons

Annons

Psykologen: Så tacklar du din avundsjuka

Alla känner vi igen den: den bittra och isande känslan som sätter tänderna i magtrakten när det går så där omotiverat bra – för alla utom dig. Listan på saker som gör dig grön av avundsjuka kan säkert göras lång. Men det finns omvägar att gå för att slippa den energikrävande känslan.

Annons

Gör ett aktivt val och välj bort avundsjukan, tipsar psykologen Sara Burlin Pellbäck.

Här är konkreta tips från Sara Burlin Pellbäck, psykolog och psykoterapeut.

Undvik Triggers

Blir du stressad av att alla andra hinner renovera sin sommarstuga kanske du ska sluta titta på Sommartorpet på tv. Om du vet med dig att du inte har tid att ligga och meditera på en spikmatta kanske du ska låta bli att köpa en spikmatta, och orkar du inte höra om dina väninnors fantastiska semesterplaner, strunta i att gå på tjejmiddagen och frossa inte i deras underbara semesterbilder på Facebook. Undersök vad som utlöser dina tankar och minimera dessa triggers.

Vägra vara perfekt

För att få tid över till de saker man tycker är viktiga måste man delegera ansvar till den man lever ihop med. Men det handlar också om att våga utmana kravet på att vara perfekt. För vad är egentligen det värsta som kan hända om du glömmer att skicka med ditt barn badkläder till kollot? Eller om du unnar en glass då och då? Det är knappast farligt och leder inte till någon katastrof

Du har ett val

Fundera på hur det känns att ”alla andra” hinner träna tre gånger i veckan, åka på yogaläger och ända ha ett fantastiskt sexliv. Måste du också göra det eller kan du bara tänka ”och…?” Om det är jätte viktigt för dig kan du göra ett aktivt val att avsätta tid för de saker du tycker är viktiga. Ta tag i din egen situation och gör den så bra som möjligt.

Gilla MåBra på Facebook

Under rubriken ”Gräset är inte grönare hos grannen” tar MåBra:s Vivvi Alström tempen på det svenska avundet. Läs mer i MåBra nr 7!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…