Annons

Annons

Populära dieter orsakar kesobrist

Det riskerar att bli ekande tomt på butikshyllorna där keso och kvarg normalt står. Anledningen tros vara det ökade intresset för LCHF och GI-dieten.

Keso är en vanlig ingrediens i många dieter, är det därför den är extra populär nu?

Arlas fabrik i Skövde har svårt att möta den stora efterfrågan på Keso, rapporterar Sveriges Radio Halland. Förra året ökade konsumtionen med 15 procent och först i januari nästa år räknar man med att vara i kapp med produktionen. Då ska den nya maskinparken vara i bruk, vilket är lämpligt eftersom suget efter Keso tycks vara som störst just efter jul och nyår.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Men även sommarmånaderna skapar högtryck i kesofabriken, då ökar försäljningen med 50 procent, antagligen av den enkla anledningen att svenska folket vill komma i form inför stranden – och sedan få hjälp att bli kvitt semesterkilona.

– Det stämmer att vi har en brist eftersom efterfrågan ökat så pass mycket de senaste åren. Vi hinner inte producera tillräckligt. LCHF och GI-dieten är loket i den här konsumtionen och det är en väldig peak just nu för hälsa, säger Arlas PR-chef Inger Söderlund till Radio Halland.

Äter du Keso?

Loading ... Loading ...

 

AV: Jennie Sandberg

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…