Annons

Annons

Populära bantningsmedel fungerar dåligt

Har du provat olika bantningsmedel i hopp om att gå ner i vikt? Satsa på den naturliga vägen i stället. Studier visar nämligen att många populära bantningsmedel inte leder till någon viktnedgång, skriver TT.

Annons
Många bantningsmedel ger dålig effekt, visar två separata studier.

Många bantningsmedel ger dålig effekt, visar två separata studier.

Under en internationell konferens om fetma, som pågår i Stockholm just nu,  presenterades två olika studier som visar samma resultat.

I den ena tilldelades 200 överviktiga personer nio olika viktreducerande kosttillskott eller verkningslösa piller. Resultatet visar ingen skillnad mellan de två grupperna.

Gilla MåBra på Facebook

– Inte en enda av de här produkterna var mer effektiv än placebo, oavsett påstådd verkningsmekanism, säger doktor Thomas Ellrott, som ligger bakom studien, till TT.

I den andra studien har forskare sammanställt resultat från olika studier kring kosttillskott som sägs påverka vikten. Sammanställningen visar att de inte leder till någon viktnedgång.

– Folk kan lägga stora pengar på dessa tillskott men de riskerar i det långa loppet att bli besvikna och frustrerade, säger doktor Igho Onakpoya vid Peninsula Medical School till TT.

Så här skriver MåBra:s bloggare Karin Nileskog om resultaten.

Av Anna Eriksson


Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…