Annons

Annons

Polisen: Gör ALLTID detta innan du tar med ett barn till en folksamling!

Alla barns och föräldrars skräck är nog att komma ifrån varandra i en folksamling. Därför sprider polisen detta råd till alla vuxna som tar med sig barn till stora evenemang i sommar.

På semestern är det många föräldrar som gör utflykter med sina barn till nöjesfält, djurparker eller andra stora evenemang där det finns mycket folk.

Alltför ofta händer det tyvärr att barn och vuxna blir av med varandra i vimlet, vilket skapar stor skräck inte minst för barnen.

Annons

Därför har polisen i Clovis i Kalifornien nu börjat sprida ett smart råd för att så många barn, så snabbt som möjligt, ska hitta tillbaka till sina föräldrar. Om alla föräldrar gjorde detta skulle polisens arbete underlättas betydligt, menar de.

Så här vill polisen att du gör:

1. Skriv ditt telefonnummer på barnets handled (detta gör nog många redan).

2. Spraya med en plåsterspray eller pensla med flytande plåster (finns att köpa på apotek) över telefonnumret så att siffrorna inte suddas ut.

3. Ta en bild på barnet så att du har aktuell klädsel och frisyr dokumenterad.

Detta tips har redan tiotusentals delningar via polismyndighetens sida på Facebook. Polisen uppmanar nu allmänheten att sprida informationen vidare till alla föräldrar eller andra vuxna som har hand om barn och ger sig i väg på utflykter.

Läs också: Varning: Därför ska du ALDRIG linda in ett barn i fleecefilt!

Källa: Newsner

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…