Annons

Annons

Polarn O. Pyrets bild får kunder att rasa: ”Sexualiserande”

Polarn O. Pyrets bild får kunder att rasa:
När Polarn O. Pyret presenterade sin nya kollektion barnkläder på Facebook var det många som reagerade negativt och påstod att bilden sexualiserade flickan på bilden.

Barnklädesbutiken Polarn O. Pyret publicerade den 4 november en bild ur sin nya Partykollektion på Facebook. ”Härliga material och klassiker med en twist. Har du hittat någon favorit från vår senaste kollektion än?”, frågade de sina kunder.

Annons

Läs också: H&M svarar på kritiken om ”sexiga” flickshorts

Men företaget fick snabbt många besvikna kommentarer på bilden.

”Alltså, när alla andra kedjor går (vissa med väldigt små steg, förvisso) mot mer lekfulla, könsneutrala barnkläder där lek och färg är i fokus klampar pop åt rakt motsatta hållet. Vad händer? Ett ledset barn (i faktiskt lite Lolita-pose) som utstrålar rädsla? Jättetråkigt och märkligt!”, skriver en person.

Gilla MåBra på Facebook

Flera andra menar på att flickan är för sminkad och att hon har uttryck som påminner om vuxna människor.

Läs också: Mamman tröttnade på att ”tjejshorts” var så korta

”Ni har alltså stylat, sminkat och poserat upp ETT BARN som en vuxen kvinna för att sälja barnkläder?”, skriver en kritiker.

Av de totalt 284 personer som reagerat på bilden har 80 stycken använt en negativ reaktion, och den absoluta merparten av kommentarerna är också negativa.

Men alla har inte vänt sig emot bilden. Flera tycker att både den och kollektionen är fin, och vissa frågar sig varför allt måste vara könsneutralt och varför barn alltid måste skratta och vara glada på bilderna.

En annan bild från samma Polarn O. Pyret-kollektion.

”Måste barn alltid alltid vara glada? Jag tycker det är konstigt att våra barn måste framställas som glada små varelser hela tiden när de också har känslor, och inte är glada hela tiden. Jag tycker det är sunt att visa register”, skriver en person.

”Jag går tvärtemot strömmen i detta kommentarsfält men enligt mig är detta den snyggaste kollektionen pop nånsin gjort!”, skriver en annan.

Nanna Hedlund har varit vd på Polarn O. Pyret i två år. Hon säger att butiken genomgår ett förändringsarbete och att de förväntat sig blandade reaktioner.

– När man gör ett förändringsarbete som vi gjort och som vi även ser positiva resultat av nu – så reagerar alla olika. Det måste man få göra och vi lyssnar såklart men står också väldigt stabilt i den väg vi valt, säger hon till Metro.

Läs också: Varma barnkläder för hösten 2017

På kritiken om att ”barn ska vara barn” svarar hon:

– Vi vill vara ett inkluderande alternativ för alla barn, oavsett vilken stil man föredrar. Barn kan få vara barn på många olika sätt – alla är olika och gillar också olika – och vi vill inte lägga någon värdering i vilken stil våra kunder föredrar, säger hon till tidningen, och fortsätter:

– Vi kommer att fortsätta att göra kläder som går att leka i – med stort fokus på kvalitet, hållbarhet, barnsäkerhet, bekvämlighet, bra passform och fina detaljer.

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…