Annons

Annons

Passionerad, passiv eller nyckfull. Vilken sextyp är du?

Är du lekfull, passiv eller krävande i sängen? Hitta din sextyp här.

Hitta din sextyp.

Hitta din sextyp.

Passionerade partnern: ”Du är lekfull och flexibel”

Sådan är du: Du är varm, passionerad och trygg i din sexualitet eftersom du inte är rädd för att bli lämnad. För dig är det okej både att vara tillsammans och att vara ensam.

Annons

Ditt sexliv: Du kan tillåta dig ett varierat sexliv och leka lite, retas och testa allt från nya ställningar till sexleksaker och rollspel. Tidigare sexuella erfarenheter styr inte ditt sexliv i dag. Om din partner vill ha sex eller inte är inte helt avgörande för hur du upplever ert förhållande. Hela ditt jag står och faller inte med att sexet är bra. Du tonar in den andres behov och förstår varför ni har svackor i sexlivet ibland.

Gilla MåBra på Facebook

Experten säger: Du känner tillit och kan diskutera: Vad är det som är fel, vad var det som hände? Det gör att du och din partner har god möjlighet att reda ut saker och utvecklas tillsammans.

Symbol: Sophia Loren. Att Sophia Loren av allt att döma är en trygg person, som var gift med samme man i 50 år, har inte hindrat henne från att vara passionerad – åtminstone på vita duken.

Passiva isberget: ”Fantiserar ofta om andra”

Sådan är du:Du låter tankarna styra och kan ha en intensiv sexualitet, men bara inledningsvis i ett förhållande. För dig är sex ett sätt att få kontakt, men det ska helst inte leda till för mycket närhet. Du har ett starkt motstånd mot intimitet.

Ditt sexliv: Du håller avståndet, till exempel genom att ha one night stands eller fantisera om andra under sexet. Om du tänker på Brad Pitt håller du distansen även i de mest intima ögonblick. Du gillar inte om din partner pratar när ni har sex eftersom du inte vill dela dina tankar och känslor med andra. Det stör dessutom eftersom du vill ha sex på samma sätt varje gång. Du vill ha kontroll. Du kan också bli passiv sexuellt eftersom du har lärt dig att anpassa dig för att bli omtyckt.

Problemet: Du är rigid och har svårt för förändring och intimitet vilket kan leda till att dina förhållanden spricker när ni börjar komma nära varandra. Om din partner frågar vad du vill ändra i ert sexliv svarar du förmodligen ”det är bra som det är” eftersom du inte vill öppna dig och bli mer tillgänglig. Det gör det svårt att gå vidare och hålla passionen vid liv.

Experten säger: Tala om vad du vill, känner och söker med din partner. Det är större risk att förhållandet tar slut om du inte gör det.

Symbol: Greta Garbo. ”I want to be left alone” sa Greta Garbo som får representera de som undviker intimitet och har svårt att få förhållanden att vara länge.

Nyckfulla primadonnan: ”Din intensitet skrämmer män”

Sådan är du:Du är känslostyrd och kan verka passionerad, men egentligen är sex i sig inte så viktigt för dig. Det är främst ett sätt att få kontakt. Du har ett outsinligt behov av att komma nära och vill bara ha mer, mer, mer!

Ditt sexliv: När du har sex oroar du dig för att inte räcka till eftersom du är så rädd för att bli övergiven. Därför ställer du upp på allt din partner vill. Att avvisa är farligt för då kan du själv bli avvisad. Samtidigt kan du vara krävande och tycka att den andre ska ge mer, eftersom du ständigt måste få bevis för din partners kärlek. Du lever med en inre oro som är värre än hos andra, men efter sex blir du lugn.

Problemet: Din häftighet, din önskan till närhet, kan skrämma din partner. När du märker det bromsar du dig själv, håller igen och blir i det närmaste distanserad. Du lider av din egen intensitet: ”Jag är för mycket, jag vill för mycket och skrämmer bort andra!” Blir du för distanserad kan din partner uppfatta det som likgiltighet och förhållandet ta slut. En annan risk är att du går över dina sexuella gränser, för att vara din partner till lags, och mår dåligt av det.

Experten säger: Ta ett steg tillbaka, var mer avvaktande. Låt din partner ta initiativet. Försök vara med lyhörd för hans eller hennes behov, utan att för den skull bli en dörrmatta.

Symbol: Marilyn Monroe. Sexig och passionerad på ytan, men ett barn på jakt efter kärlek och bekräftelse på insidan. Marilyn Monroe kan ha varit den ambivalenta anknytningstypen.

Av Anki Sydegård

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…