Annons

Annons

Otippade orsaker till huvudvärk

Bankande tinningar och smärtande panna. Visst känns åkomman igen – men vad är den bakomliggande orsaken? Här är några vanliga, och märkliga, tillfällen som sägs framkalla huvudvärk.

Det är inte bara en misslyckad klippning som kan ge dig huvudvärk...

Frisörbesök, hästsvans och sex. Alla dessa saker är listade som potentiella huvudvärksskapare, skriver brittiska tidningen Daily Mail.

Annons

Frisören
Få kvinnor förknippar ett besök på frisersalongen med huvudvärk. Men faktum är att den obekväma sittställningen när håret ska sköljas och tvättas kan orsaka problem. Många spänner nacken och nerver kommer i kläm.

Gilla MåBra på Facebook

Smärtan uppträder ofta först efter två till tre dagar, vilket gör att många missar sambandet mellan nya frisyren och de bultande tinningarna.

Prata i telefonen
– Samma typ av fördröjd smärta får du när du klämmer fast en telefon mellan axeln och örat. Eller om du sitter på en stol utan stöd för korsryggen, säger Michael Gross, neurolog vid Clementine Churchill Hospital, till Daily Mail.

Hästsvans
Att ha håret hårt uppsatt i klassisk hästsvans kan få oanade konsekvenser. När huden spänns uppträder ofta en spänd smärta efter ett par timmar. Hårband, diadem och hattar kan ha samma effekt.

Sex
Det är en vanlig ursäkt för att slippa ha sex. Men samlag kan också orsaka huvudvärk. Danska forskare tror att omkring 1,3 procent av befolkningen kan drabbas av den här typen av migrän. Det är oftare män som drabbas och orsaken tros vara det ökade blodtrycket i hjärnan.

Ironisk nog drabbas män med tillfälliga sexpartners oftast, antagligen för att de är mer upphetsade då tror forskarna.

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…