Annons

Annons

Omedvetet stressad? Här är varningstecknen!Kroppen har en förmåga att dra i nödbromsen när livet går för fort. Men det är inte alltid så lätt att tyda signalerna…

Muntorrhet är ett av kroppens sätt att flagga för stress...

Muntorrhet är ett av kroppens sätt att flagga för stress...

Spända muskler, hjärtklappning och magbesvär är vanliga tecken på att kropp och själ är stressade. Men många gånger har en överhettad hjärna andra sätt att be om ett lugnare tempo.

Gäsp!

Om du gäspar ofta, utan att vara trött, kan det vara ett tecken på att du är stressad. En gäspning är kroppens sätt att maximera syreupptagningen, något som en stressad och ytlig andning motverkar effektivt. Duggar gäsparna tätt, ta en kort promenadpaus och fyll hela lungorna med frisk luft!

”Nu kommer jag inte ihåg…”

Glömska och koncentrationssvårigheter går hand i hand med stress, och är ett tydligt tecken på att du borde ta det lite lugnare. När du känner dig ofokuserad eller har svårt att minnas, ta några minuters ”rast” och rensa tankarna – sen är du redo för ett nytt försök!

Torr i munnen?

Känns tungan som sandpapper är det också läge att varva ner. Muntorrhet beror på en minskad salivutsöndring, och kan utöver obehaget även orsaka dålig andedräkt och problem med tandhälsan. Här finns det alltså fler anledningar att dra ner på tempot!

Mjäll-attack!

Långvarig stress försvagar immunförsvaret, vilket kan resultera i både förkylningar, magsjukor – och vita flingor på axlarna. Mjäll orsakas av en svamp, som får lättare fäste när kroppen är stressad och ur balans. Ett mjällschampo kan vara på sin plats, så länge det masseras in tillsammans med en dos lugn och ro.

Gaslarm…

Bubblig och orolig? Stress kan vara lika illa som ärtsoppa för personer med känslig mage. Undvik gasbildande mat de perioder du vet att du är stressad, och skippa kaffe, alkohol och kolsyrade drycker. Finns problemen kvar trots dina restriktioner är det ett tydligt tecken på att du bör varva ner.

Annons

Källa: Webmd.com

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…