Annons

Annons

Så ökar du din förbränning – utan att träna

Det vanligaste rådet för den som vill öka sin fettförbränning är att motionera mer. Men en ny studie avslöjar att det finns ett annat sätt.

Går det att gå ner i vikt utan att behöva tänka på kalorier och portionsstorlekar? Javisst – om du är villig att äta en vegetabilisk kost! En studie som publicerades i Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics visar att vegansk mat får oss att tappa kilon, utan att behöva dra äta mindre eller träna mer.

Annons

Studien visar också att en vegansk måltid – det vill säga en maträtt helt utan kött, fisk, ägg eller mejeriprodukter – ökar förbränningen med ungefär 16 procent upp till tre timmar efter måltiden. Anledningen är det höga fiberinnehållet, enligt forskarna.

Gilla MåBra på Facebook

Läs mer: Så mycket fibrer ska du äta för att gå ner i vikt

Grönsaksbaserad mat är också kalorisnål och innehåller mycket vatten, vilket gör att du kan äta mer och känner dig mättare.

Du behöver givetvis inte bli vegan på heltid för att få positiva effekter. Det räcker med att byta ut några måltider här och där. Testa gärna några av dessa veganska MåBra-recept!

 

Annons:

Naturdiet har smarta måltidsalternativ för dig som söker en fullvärdig måltid eller ett näringsrikt mellanmål i farten. Alltid med ett högt proteininnehåll, lågt energiinnehåll men fullt av vitaminer och mineraler som din kropp behöver. Naturdiet är det smarta och enkla valet för dig som vill leva en hälsosam livsstil!   

Läs mer på www.naturdiet.se

 

Bränn Fett – tappa kilon med vår webbguide!

kurs-brann-fett

Gå ner 5 kilo på 2 veckor genom att vrida upp din fettförbränning! Tillsammans med MåBra och ledande experter kan du tappa kilon enkelt och effektivt.

Du får:

  • Kost- och träningsplan för en rivstartsvecka
  • Kost- och träningsplan för två fettbrännarveckor
  • Nya rön och ovärderliga fakta om fettförbränning
  • En online-träningsvideo med personliga tränaren Leila Söderholm

Just nu-pris 249 kronor – läs mer och börja direkt här!

 

 

Psst! Vill du lägga till träning för att få ännu bättre förbränningsboost kan du använda dig av vår populära motionstabell. Där ser du hur mycket du förbränner med olika motionsformer.

De bästa sätten att få i dig protein – utan att äta kött

Chiapudding toppat med frukter, bär och nötter är ett perfekt sätt att få i dig både protein och vitaminer!
Många vill äta mer vegetariskt, samtidigt som vi hela tiden får höra hur viktigt det är med protein. Här hittar du de bästa vegetariska proteinkällorna!
Läs mer: De bästa sätten att få i dig protein utan att äta kött

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…