Forskare: Öl sänker risken för hjärtinfarkt

Drick öl regelbundet om du vill få ett friskt hjärta. Det menar forskare från Göteborgs universitet, som i en ny studie påvisar att en måttlig ölkonsumtion sänker kvinnors risk att drabbas av hjärtinfarkt.

Läs mer: Tappa kilon och motverka Alzheimers – med rödvin och choklad!

Kvinnor som dricker öl ungefär en gång i veckan löper 30 procents lägre risk att få hjärtproblem, jämfört med kvinnor som inte dricker öl alls, enligt studien. Däremot bör drickandet inte gå till överdrift. Att dricka öl var och varannan dag ger samma odds för hjärtinfarkt som att inte dricka öl alls.

– Även tidigare forskning tyder på att alkohol i måttlig mängd kan ha viss skyddande effekt, men det råder fortfarande osäkerhet om det verkligen är så. Våra resultat har kontrollerats mot andra riskfaktorer för hjärtkärlsjukdom vilket stärker fyndet, säger Dominique Hange, forskare vid Sahlgrenska akademin på Göteborgs universitet.

Läs mer: Champagne kan förbättra minnet

Att dricka vin gav inte samma effekt i studien – så det kan vara värt att byta ut vinet mot ett glas öl då och då.

 

Källa: Forskning.se

BILD: Thinkstock

 

LÄS MER:

Så mycket åldras kroppen när du dricker läsk

Vill du hålla dig frisk hela livet? Då är det dags att skrota läsken.

Att dricka läsk är lika farligt som att röka – i alla fall om man tittar på cellernas åldrande. Nya forskningsrön visar hur många år äldre din kropp blir av en burk läsk om dagen.

Läs mer: Så mycket åldras kroppen när du dricker läsk

Här är första synliga beviset för tarmsjukdomen IBS

Irritabel tjocktarm, IBS, är vanligare hos kvinnor än hos män.

IBS är en av världens vanligaste sjukdomar. Ändå har läkarkåren haft svårt att finna bevis för tillståndet – tills norska forskare tog en närmare titt på tarmen.

Läs mer: Här är första synliga beviset för IBS

Undvik förkylningar i vinter – stor huskursguide!

En huskur kan både lindra och motverka hälsoproblem.

Vill du undvika snuva och influensa i vinter? Med rätt ingredienser i skafferiet kan du bygga ett bra skydd! MåBra har pratat med en huskurs-guru och listar bästa tipsen på egenvård.

Läs mer: Undvik förkylningar i vinter – stor huskursguide!

Utvald läsning