Annons

Annons

Nytt drömjobb: Få betalt för att ta hand om flamingos – i Bahamas

Nytt drömjobb: Få betalt för att ta hand om flamingos – i Bahamas

Är du utbildad zoolog oh fågelfantast? Då är detta jobbet för dig!

Nybyggda jätteresorten Baha Mar letar efter någon som kan se efter deras exotiska fåglar, och lära ut kunskap om dem till resortens gäster.

Semesterresorten Baha Mar i Bahamas letar efter en ny CFO. Vanligtvis står förkortningen för Chief Financial Officer, och översätts på svenska till ekonomichef. Baha Mar letar däremot inte efter en ny ekonomichef. Nej, man är ute efter en Chief Flamingo Officer. Det är över en månad kvar till första april, så det är faktiskt inget skämt.

Annons

Läs också: Drömjobbet: Nu kan du bli professionell kattgosare! 

Gilla MåBra på Facebook

Under våren kommer ett gäng flamingos anlända till resorten – som för övrigt kostat 4,2 miljoner dollar att bygga – i den karibiska ögruppen, och man behöver helt enkelt någon som ser efter de rosa fåglarna.

Foto: Baha Mar

Innan ni bokar ett flyg till Bahamas bör man vara medveten om att resorten inte anställer vilken lallare som helst – de kräver att man har en zoologisk utbildning, eller motsvarande, och har minst fem års erfarenhet av att arbeta med och ta hand om exotiska fåglar. Visserligen smalnar det av klientelet av sökande rätt rejält, men är du en av de lyckliga få som kvalar in på dessa kriterier borde du ha fått iväg ditt CV redan innan du läst färdigt den här meningen.

Läs också: Drömjobbet: Professionell strandfejkare sökes!

Flamingon är nationalfågel på Bahamas, och det förväntas av den som till slut landar det smått magiska jobbet att kunna lära ut kunskap om den exotiska, rosa fågeln till gäster på resorten. Fåglarna kommer att bo i något som man valt att fullt rimligt kalla ”Flamingo Mansion”, där fåglarna kan vistas både utomhus och inomhus.

Resorten har en chefsforskare vid namn Vanessa Haley-Benjamin, som den som till slut får jobbet kommer att jobba tätt intill. Hon basar över Baha Mar Ecological, Aquatic Conservation Habitat Sanctuary (BEACH Sanctuary), som arbetar aktivt för att bibehålla och skydda vilda djur och växter på Bahamas. Så alla som tyckte det kändes lite väl cynisk av resorten att ”ta in” ett gäng flamingos kan andas lugnt igen. På BEACH Sanctuary finns det ett halvdussin amhajar, en växande population av stingrockor, och flertalet gröna havssköldpaddor.

Läs också: Vässa CV:et och få drömjobbet – 10 tips 

Under våren anländer de ståtliga fåglarna, och fram till den 28 februari kan alla som känner att de har erfarenheten söka tjänsten som Chief Flamingo Officer. Det är sannerligen någonting att berätta för barnbarnen.

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…