Annons

Annons

Bäret som ger din hud ny lyster – och färre rynkor!

Uttrycket "fräsch som en nyponros" är knappast en slump. Nypon är nämligen rena skönhetskuren för både in- och utsida!

Den olja som utvinns från nypon är inte bara sund för kroppens leder och bindväv, den är också en näringsrik cocktail för hud och hår. Den är lätt antiinflammatorisk och kan tack vare sin cellförnyande effekt påskynda läkningen av sår, motverka torrsprickor och läka eksem.

Annons

Nyponolja är tack vare sitt höga innehåll av aktiva antioxidanter en vanlig ingrediens i anti age-produkter och har en dokumenterat positiv effekt på rynkor. I en studie gjord under åtta veckor på kvinnor mellan 35 och 65 år hade de kvinnor som tagit kapslar med nyponpulver färre rynkor, en högre fukthalt och mer elasticitet i huden. Både ledernas brosk och huden innehåller kollagen och teorin är att nypon, som är rika på näringsämnen och fettsyror, stärker just kollagenet.

 

Här är tre rosade tips!

wild-rose

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm är en multifunktionell produkt som kan användas som rengöring, exfoliering eller ett djupt närande balsam för att vårda torra parter på huden. Innehåller exceptionellt höga halter av vild nyponolja och ger extra lyster och näring via blom- och örtoljor.

Pris: 465 kronor, 50 gram via eleven.se

 

1363949-origpic-bcd369.jpg_0_0_100_100_300_300_100

Rose Body Moisturizer från Dr. Hauschka är en krämig fuktighetslotion med bland annat extrakt av vilda nypon som stärker hudens naturliga fuktskydd, passar även dig med känslig
hud.

Pris: 219 kronor 145 ml via shop.drhauschka.se

Generate

Overnight Repair Serum från Dermalogica är ett intensivverkande nattserum som gör sitt arbete medan du sover. Innehåller bland annat argan- och nyponolja samt algextrakt som stramar upp och korrigerar ålderstecken.

Pris: 755 kronor 15 ml via kicks.se

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…