Annons

Annons

Nya veganmjölken – smakar precis som vanligt mjölk

Nya veganmjölken – smakar precis som vanligt mjölk
För dem som inte vill dricka komjölk har marknaden fullkomligt exploderat den senaste tiden med olika växtbaserade substitut. I slutet av 2017 kommer nästa alternativ som enligt tillverkaren ska smaka precis som vanlig mjölk – utan att innehålla något spår av animalier.

Det hela började med att Ryan Pandya och Perumal Gandhi, två passionerade ostälskare, såg hur skadlig produktionen av mejeriprodukter var för samhället. Men de ville inte ge upp den goda smaken av smält ost, chokladmjölk eller glass. Med hjälp av ett stort team med bland annat olika forskare, kockar och dietister lyckades de hitta en lösning som både var etisk och fullt gångbar.

Annons

Läs också: Drick ett glas mjölk – och få i dig allt detta!

Grundarna Ryan Pandya och Perumal Gandhi har kommit på ett sätt att skapa kofri mjölk som smakar precis som vanlig mjölk.

Mjölken kommer att vara vegansk och innehålla samma typer av vitaminer och mineraler som vanlig mjölk. Därtill använder man sig av en jäsningsteknik för att skapa mjölkproteinet som kan liknas vid samma teknik som vid ölbryggning. Hela innehållsförteckningen är hemlig framtill att produkten släpps men grundarna skriver att mjölken är helt naturlig och innehåller inga tillsatser.

Läs också: Drycken alla pratar om just nu: Kolsyrad mjölk

Så här skriver företaget på sin hemsida: ”Djurfri mjölk är precis som komjölk eftersom den är tillverkad med äkta mjölkprotein (kasein och vassle), men den är gjord utan en enda ko. Perfect Day är den första mjölken av sitt slag och har samma goda smak och textur som komjölk men utan de skadliga bieffekterna och allergener som finns i komjölk. Vår process är mer human, ekologisk och hållbar än industriell mjölkproduktion.”.

Företaget skriver även att de hoppas på att lansera ost, glass och yoghurt i samma sortiment. När denna produkt kommer till Sverige är inte klart, men i USA väntas den lanseras i slutet av 2017.

Läs också: Ny studie: Mjölkdrickande kan förkorta livet

 

Mjölkprodukter hjälper dig ner i vikt – välj rätt!

Gå ner i vikt med mjölk.

Läs också: Mjölkprodukter hjälper dig ner i vikt – välj rätt!

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…