Annons

Annons

Nya rön: Skriv bort din övervikt!

Är de bästa redskapen för att bli av med överflödskilona verkligen hantlar och måttband? Enligt en färsk studie kanske penna och papper fungera minst lika bra...

Att formulera mål och värderingar kan vara ett klokt beslut om du vill gå ner i vikt.

Att formulera mål och värderingar kan vara ett klokt beslut om du vill gå ner i vikt.

I en nyligen genomförd amerikansk undersökning fick 45 kvinnor, varav merparten var överviktiga med målet att gå ner i vikt, genomföra en skrivövning. På testets första dag fick de skriva en personlig text där de bland annat skulle lista sina viktigaste värderingar.

Annons

Efter några månader jämfördes resultatet med en liknande referensgrupp, där kvinnorna ombetts skriva ner värderingar som de ansåg vara mindre viktiga, men som de trodde kunde spela roll för andra människor i deras närhet.

När forskarna sedan lät testpersonerna väga sig noterade man att kvinnorna i den första gruppen hade gått ner mer än 1,5 kilo i snitt, medan den andra gruppen hade gått upp 1,2 kilo i genomsnitt.

Forskarna vet inte vad utfallet kan bero på, men spekulerar i att självkänsla och integritet kan stärkas av en stunds reflektion. Något som den första testgruppen i den här studien kan ha visat prov på.

Slump eller ej, men det kanske är ett gyllene tillfälle att bli taggad av tangentbordet? MåBra söker just nu nya viktbloggareklicka här för att ansöka!

Källa: Forskning.no

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…