Annons

Annons

Ny studie: Vintertid är dåligt för barns hälsa

Låt det vara sommartid året om för barnens skull, det budskapet kommer brittiska forskare med.


Så var det dags att vrida tillbaka klockan igen. För en småbarnsfamilj kan det blir några dagar med röriga nattningar och lite rubbade rutiner, sen brukar det mesta återgå till ordningen. Men inte riktigt, enligt brittiska forskare.

Annons

Enligt deras studie skulle barnens genomsnittliga tid för fysisk aktivitet öka från 33 till 35 minuter per dag om vi höll fast vid sommartid permanent.

Detta kom de fram till efter att ha analyserat 23 000 barn i åldrarna fem till 16 år och deras fysiska aktivitet kopplat till årstiden. Barnen kom från nio olika länder och stickprov på aktivitetsmönster kring dagarna för tidsomställning från vinter- till sommartid gjordes också. Där kunde forskarna se att barnen genast blev mer aktiva när sommartiden infördes.

Gilla MåBra på Facebook

– Det låter kanske inte mycket, men det är inte trivialt i förhållande till den totala aktivitetsnivån. Den här studien är det hittills starkaste beviset för att dagsljuset har betydelse för barns aktivitet under sen eftermiddag och tidig kväll, säger Anna Goodman, en av forskarna bakom studien, till BBC News.

Källa TT

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…