Annons

Annons

Ny studie: Svenska singlar är sportigare & sexigare

Inte nog med att Sverige har sportigast singlar – sportintresserade singlar har mycket högre självförtroende och sexdrift(!)

I samband med sommarens flera sportevenemang har matchningstjänsten Elitsinglar gjort en färsk studie med 250 000 singlar. Det visar sig att singlar med sportintresse känner sig snyggare, sexigare och med större självförtroende än de med medelintresse.

Annons

Sverige är alltså det land i Europa med sportigast singlar. Följt av Tyskland, Finland och Österrike.

De sportintresserade har ett 20% högre sexdriv i genomsnitt än de icke intresserade, även 20% mer självsäkra och 26% sexigare.

Gilla MåBra på Facebook

Det röstades fram vilka atleter som ansågs mest sexiga – Angelica Bengtsson (friidrott), Emilia Fahlin (cykel) och Anna Laurel Nash (boxning) hamnade i topp tre. Killarna var Henrik Stensson (golf), Jesper Stålheim (segling) och Kristian Karlsson (bordtennis).

sexiga-sport-singlar-elle

Angelica Bengtsson och Henrik Stensson

Elitsinglars relationsexpert förklarar träningens samband med kärlek:

– När vi mår bra och tar hand om oss hälsomässigt så sänder vi ut att vi är i balans och detta attraherar och får människor att vilja lära känna oss och vara nära oss. Det inte bara attraherar utan kan också inspirera andra till att vilja komma i balans och kanske du får frågan hur du äter och tränar hälsomässigt, du väcker nyfikenhet så att prata om träning och hälsa kan vara en bra inkörsport och start på en ny relation, säger Charlotte Sander, relationsexpert.

Undersökningen visade även att friidrott är den sexigaste grenen, följd av gymnastik och simsporter. Minst sexigt är boxning, tyngdlyftning och rugby.

Foto Shutterstock, All Over Press, Stella Pictures

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…