Annons

Annons

Ny studie: Så blir du av med ditt bukfett

Bukfettet kan orsaka större hälsoproblem än det fett som samlas på andra ställen på kroppen. Studier har visat att bukfetma kan sammankopplas med både hjärt-kärlsjukdom, demens, diabetes, cancer, högt blodtryck och benskörhet.

Vill du bli av med åldersrelaterad bukfetma? Då vet forskare vid Harvarduniversitetet vad du ska göra. De granskade en studie där man i 12 år följt 10 500 män som var 40 år eller äldre. Den visade att de män som dagligen körde 20 minuters styrketräning fick en mindre ökning av bukfetma än de män som ägnade samma tid åt konditionsträning.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Styrketräning bygger muskler, minskar fettnivåerna över hela kroppen och ökar ämnesomsättningen. För att vikten och midjemåttet ska ligga på en hälsosam nivå är det viktigt att träna både styrka och kondition, slår forskarna fast.

Så blir du av med det skadliga bukfettet

Bli av med skadligt bukfett!

Fettet kring midja och mage är inte bara ett hinder när du knäpper byxorna. Putmagen kan också stå i vägen för ett långt och hälsosamt liv. Så här blir du av med den – en gång för alla!

Läs mer: Så blir du av med det skadliga bukfettet

Så snabbt blir maten till bukfett

Skippa friterad mat och socker om du vill leva länge!

Tar muffinsmidjan allt större plats i jeansen? Då kan det vara läge att se upp. När för mycket fett samlas kring buken är både favoritbyxorna och hälsan i farozonen – och vägen dit kan vara snabbare än du tror…

Läs mer: Fettets väg från maten till din midja

Källa: news.harvard.edu

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…