Annons

Annons

Ny studie: Dina instagrambilder avslöjar hur du mår

Ny studie: Dina instagrambilder avslöjar hur du mår
De färger och filter du använder på dina instagrambilder avslöjar hur du mår. Här är färgerna som visar om du är deprimerad - utan att veta om det...

Är de bilder du lägger upp på instagram ljusa och färgsprakande mår du sannolikt bra. Men om de allt som oftast går i grått, svart-vitt eller i dämpade toner kan det skvallra om att allt inte är som det ska.

Annons

Samma sak gäller om det sällan är andra människor på dina bilder och om bilderna får få likes. Då kan du vara deprimerad, utan att veta om det. Det visar en ny studie där man granskat bilder på olika personers instagramkonton.

Gilla MåBra på Facebook

Studien visar att instagram faktiskt bättre kan förutsäga om en person är, eller kommer att bli, deprimerad än vissa av de checklistor läkare använder. Bland annat kunde man se att deprimerade personer gärna använde filtret ”Inkwell” som gör bilder svart-vita medan de som inte var deprimerade föredrog det klarare filtret ”Valencia”.

De deprimerade – som inte alltid ens visste om att det var deprimerade – valde också oftare att lägga upp bilder som gick i blått eller grått och gärna med dämpade kontraster. Deras bilder var sällan gruppbilder, istället var selfies vanligare.

I tidigare forskning har man sett att deprimerade hjärnor jobbar annorlunda och uppfattar omvärlden på ett annorlunda sätt, vilket kan göra att man omedvetet dras till mer dystra färger.

Källa: Health.com

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…