Annons

Annons

Ny studie: Det här bör du äta efter träning!

Ett proteinrikt mellanmål efter passet är a och o för optimal träningseffekt. Men det är stor skillnad på proteinkällorna, enligt en ny studie.

Att äta något proteinrikt efter träningen viktigt för att ladda batterierna. När kroppen bryter ner protein bildas aminosyror, som är viktiga för muskeluppbyggnad och därför högst intressant för dem som tränar för att bygga muskler.

Annons

Men vilket protein är bäst?

University of Texas lät en testgrupp släcka törsten med en proteindryck efter träningspasset. En del av drickorna innehöll enbart protein från mejeriprodukten vassle och övriga bestod av en blandning mellan sojaprotein, vassle och rent kasein, även det en proteintyp som utvinns från mjölkprodukter.

Gilla MåBra på Facebook

När forskarna sedan studerade effekten av de olika proteintyperna fann de stora skillnader. I de fall personen hade druckit av soja/mjölk-blandningen varade den muskeluppbyggande effekten längre jämfört med gruppen som drack enbart protein från vassle.

– Soja, vassle och kasein är högkvalitativa proteinkällor var för sig. Men de innehåller olika typer av aminosyror, som kroppen tar till vara på olika sätt. Äter du alla samtidigt kan kroppen utnyttja varje proteintyps unika fördelar, vilket förstärker och förlänger effekten, säger Paul Reidy, som lett studien.

Bästa tipset är att äta en kombination av mjölk och soja inom en timme efter avslutat träningspass. Keso, kesella eller kvarg med några skivor banan och sojabönor till exempel!

 

Missa inte!

Så ska du äta för att få synligare muskler

Trött på kött? Här är bästa alternativen!

Allt om frukterna som kan ge dig putmage

 

Källa: Women’s Health

 

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…