Annons

Annons

Ny studie: Därför går du ner i vikt av vin, ost & choklad

Ny forskning visar att du absolut inte bör sluta med godsaker som choklad, ost och vin om du vill hålla dig frisk.

Trodde du att choklad, vin eller helgens ostbricka skulle vara negativt för hälsa och vikt? Inte alls, visar ny forskning.

Det är den brittiske forskaren Tim Spectors teorier från boken ”The diet myth: The real science behind what we eat”, som tvärtom uppmanar oss att dricka vin, äta choklad och njuta av goda ostar.

Annons

Spector vänder upp och ner på allt vi tidigare lärt oss om viktminskning och menar att den avgörande faktorn för en lyckad viktnedgång handlar mer om vilka bakterier vi har i magen än antalet kalorier på tallriken. Bakterier vi skapar och underhåller via kosten vi äter, där alltså både choklad, rödvin och ost kan vara en god poäng att ha med på menyn. De är alla tre exempel på livsmedel som hjälper oss utveckla en hälsosam bakteriekultur i magen.

– Vi äter de här mikroberna och de hamnar i vår mage, där de blandas upp med ny mat som vi introducerar genom åren. Ju mer diversifierad mat vi äter, desto större variation får vi på dessa mikrober, och det gör oss friskare, säger han till The Mail.

Även nötter, olivolja och yoghurt pekas ut som särskilt nyttiga livsmedel, medan fet och söt snabbmat istället kan förstöra nyttiga bakteriekulturer. Spector drar parallellen till medelhavsdieten, känd för att kunna förbättra livslängd och hälsa.

– Undvik halvfabrikat… och njut istället av ost, choklad och rödvin, poängterade han.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…