Ny hälsotrend: Supermat för alla!

ANNONSSAMARBETE. Den nya hälsotrenden med supermat gör det lättare för dig att få i dig mer näring.

Supermaten går helt i linje med den ekologiska medvetenheten och hållbarhetstänket som råder på alla plan i samhället. Vi vill äta vegetariskt, näringsrikt och rent, gärna raw, men utan alltför komplicerade tillagningsmetoder. Supernature by Friggs hjälper dig på vägen.

 

Vad är supermat?

Tänk olika sorters alger, gräsarter, örter, rötter, grönsaker, frukt och bär. Mat från naturen med höga halter av vitaminer, mineraler och fettsyror och som har positiv effekt på hälsan.

Spirulina är en av de mest kända supermatsprodukterna. Säljs ofta som pulver och passar utmärkt i juicer eller smoothies. Den spiralformade algen härstammar från Afrika och Centralamerika och är rik på folsyra, B- och K-vitaminer samt järn.

Vetegräspulver är rikt på fibrer och protein. Det är också bra som boost för immunsystemet och minskar trötthet och utmattning, precis som spirulinaalgen. Eftersom smaken kan upplevas som lite speciell kan den maskeras genom att blanda ner vetegräset i din favoritjuice tills du vant dig.

Spirulinasked_430x270

Varför supermat?

Genom att komplettera den vanliga kosten med supermat ökar du ditt intag av naturliga vitaminer, mineraler och viktiga spårämnen. Du behöver inte göra några stora förändringar i din livsstil, bara lägga till!

När passar supermat?

Börja med en smoothie till frukost, mellanmål eller efter träningen. Addera en tesked spirulina eller vetegräs, strö exempelvis hampafrön eller råa kakaonibs på yoghurten eller gröten. Dricker du juice till frukost, blanda i en tesked supermat. Enklare kan det inte bli.

Vad är en bra start?

Testa gärna Papayasmoothie med spirulina!

1 papaya

1 lime

1 tsk Supernature by Friggs spirulinapulver

½ tsk kanel

Is

Skär papayan i mindre bitar. Pressa juicen ur limen. Häll alla ingredienser i en mixer och mixa tills din smoothie fått en jämn och fin konsistens. Toppa gärna smoothien med några gojibär.

Supernature by Friggs är ett sortiment med supermat som finns på ICA och Citygross.

Läs mer på www.friggs.se/supernature.

 

Denna artikel är ett samarbete mellan MåBra och Midsona.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…