Annons

Annons

Nu ska Apoteket ge råd – dygnet runt

Nu ska Apoteket ge råd – dygnet runt
Nu ska det gå att få hjälp av Apotekets personal oavsett tidpunkt på dygnet. Via hemsidan eller en app kan man skriva sina frågor om olika läkemedel och få svar av en farmaceut.

Apoteket har låtit göra en undersökning som visar att var tredje svensk själva letar information på nätet om olika läkemedel. Den uppsjö av information som finns där kan vara förvirrande och svårtolkad, och därför har nu Apoteket bestämt sig för att starta en ny service för sina kunder.

Annons

– Vi ser att många söker information om läkemedel på nätet, till exempel oroliga småbarnsföräldrar och personer med kontinuerlig läkemedelsbehandling. Samtidigt finns det en osäkerhet när det gäller frågor kring hälsa och läkemedel, säger Henrik Tingwall, chef för digitalt och kundlojalitet på Apoteket i ett pressmeddelande.

Nu ska man kunna få hjälp av Apotekets farmaceuter dygnet runt, via datorn, läsplattan eller smarttelefonen. Bild: IBL Bildbyrå.

Nu ska man kunna få hjälp av Apotekets farmaceuter dygnet runt, via datorn, läsplattan eller smarttelefonen. Bild: IBL Bildbyrå.

Därför startar man nu en chattfunktion som ska vara tillgänglig dygnet runt och där farmaceuter ska svara på frågor om läkemedel.

– Vi hoppas att fler som letar efter information på nätet ska vända sig till oss med sina frågor.

Bättre överblick

Chatten finns dels på Apotekets hemsida, dels i appen. I appen ska man bland annat också hitta information om när ens medicin förväntas ta slut och när det är dags att förnya sitt recept.

– De nya funktionerna är speciellt användbara för den som kontinuerligt använder läkemedel eller som har en anhörig som gör det. Vi vill förenkla för människor och ge dem bättre kontroll och överblick över sin egen och sin familjs läkemedelsanvändning, säger Henrik Tingwall i pressmeddelandet.

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…