Annons

Annons

Nike släpper hijab för idrottande muslimska kvinnor

Nike släpper hijab för idrottande muslimska kvinnor
De vill minska barriärerna för muslimska kvinnor som vill idrotta.

Nike presenterade nyligen en helt ny produkt som varit svår, om inte omöjlig, att hitta på marknaden tidigare: En hijab för kvinnliga, muslimska atleter.

En undersökning från 2015 visade att färre än en av fem muslimska kvinnor tränade en gång i veckan eller mer, vilket är lägre än någon annan religiös grupp.

Annons

”Nike Pro Hijab designades som ett direkt resultat av att våra atleter sa till oss att den här produkten behövde prestera bättre, och vi hoppas att den kommer hjälpa atleter runtom i världen att göra just det, sa Nikes talesperson Megan Saalfeld till Al Arabiya English.

Produkten Nike Pro Hijab kommer lanseras under våren 2018 men redan under februari i år blev kampanjvideon viral. Utformningen av videon, där kvinnor blir utstirrade när de sportar i sin hijab, tillsammans med titeln ”What will they say about you” insinuerar ett stort hinder för idrottande, muslimska kvinnor.

– Vi kan se att, runtom i världen, finns det barriärer som gör att många människor har svårt att delta i sport, och vissa av dessa barriärer är unika för kvinnor och flickor, sa Saalfeld.

– Vi vill hjälpa till att bryta ner de barriärerna och uppmuntra och möjliggöra för fler kvinnor att vara pionjärer inom idrott.

1
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Nike lanserar äntligen en plus size-kollektion

Läs också: Nike lanserar äntligen en plus size-kollektion

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…