Annons

Annons

Nanne Grönwall om vägen tillbaka efter kollapsen: ”Äntligen”

I fjol drabbades artisten Nanne Grönwall av en allvarlig utmattningskollaps. Nu berättar hon om vägen tillbaka. "Det har varit och är suuuuper kul att äntligen ha kommit igång", skriver hon på Instagram.

Nanne Grönwall har haft ett tufft år bakom sig.

Nanne Grönwall. Bild: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

I början av 2016 drabbades hon av en utmattningskollaps och rasade ihop på golvet hemma. På sin blogg har hon beskrivit hur hjärnan bara stängt av vid minsta stress, oro eller åtagande. I december försökte hon börja om och jobba, men fick ta ett steg tillbaka efter att kroppen än en gång sagt ifrån.

Annons

Men nu verkar Nanne Grönwall börjat hitta tillbaka.

Gilla MåBra på Facebook

Läs också: Karin Adelsköld drabbad av utmattning: ”Jag är utbränd

Sedan tre månader tillbaka har artisten så smått börjat jobba igen, berättar hon på Instagram.

”Det har varit och är suuuuper kul att äntligen ha kommit igång och jobba igen, men i mitten på augusti, så kände jag också att jag måste se över utvecklingen”, skriver hon.

Har nu jobbat tre månader, efter min ett-åriga frånvaro från jobb pga utmattningskollapsen förra året. Det har varit och är suuuuper kul att äntligen ha kommit igång och jobba igen, men i mitten på aug, så kände jag också att jag måste se över utvecklingen. Gig- och andra jobb-förfrågningar kommer in i massor. Mobilen ringer konstant och sms och mail rasar in. Tycker att det är så otroligt kul, men inser mitt upp i allt att jag ju faktiskt lovat mig själv en mjukstart. Samtidigt är det ju också mycket i vardagen att fixa och hinna med. Så det blev en väldigt spontan 10-dagars bokning till Maldiverna, helt själv, för att bromsa upp allt under några dagar. Nu börjar semestern dock lida mot sitt slut. Har laddat batterierna, hjärnan och själen. Läst böcker, snorklat, vilat, tränat, varit på spa och ätit jätte gott. Hotellön Shangri-La Villingili Resort har varit magiskt att vara på. Den enda ön på Maldiverna som har golfbana dessutom, vilket har varit kul för en golf-nybörjare som jag. Satte ihop några video-klipp härifrån Maldiverna som jag filmat och som nu finns i min blogg (länk dit i min Instagram bio) Kändes kul att dela med mig av mina upplevelser här. Tänk vad fantastiska saker jag får uppleva. Tacksam. 😍 #resa #semester #maldiverna @shangrilamaldives #självvaldensamhetärmagisktibland

Ett inlägg delat av Nanne Grönvall (@nannegronvall)

”Lovat mig själv en mjukstart”

Hon berättar vidare att telefonen gått varm och att hon överöst av jobbförfrågningar. Men för att skynda långsamt valde Nanne Grönwall att boka en spontansemester och ladda batterierna.

Läs också: Malin blev utbränd: ”Måstena tog aldrig slut”

”Tycker att det är så otroligt kul, men inser mitt upp i allt att jag ju faktiskt lovat mig själv en mjukstart.”

Artikeln publicerades först på Hemmets.

 

 

De senaste fem åren har antalet stressrelaterade sjukskrivningar i Sverige mer än tredubblats. Så här kan det inte fortsätta! Därför har MåBra startat kampanjen Den Dolda Stressen. Här kan du läsa om nyheter och forskning kring stress, få tips och råd för att stressa ner samt läsa inspirerande livsöden om kvinnor som tagit sig tillbaka från utbrändhet. Och missa inte vår kurs Stressa ner – lev mer

Vänd trenden på mabra.com/stress!

 

Med MåBra:s onlinekurser och webbguider blir det enklare än någonsin att nå dina hälsomål. Nu lanserar vi ännu en digital kurs:

Premiär för vår nya kurs: Stressa ner – lev mer!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför har vi skapat en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.

Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.

”Stressa ner – lev mer är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt.”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu-pris 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…