Annons

Annons

Möt Maria Midstam – MåBra:s bloggande barnmorska!

Maria Midstams vardag är full av bebisar, mirakel och allvar. Följ hennes spännande liv som barnmorska på mabra.com!

Maria Midstam, snart 36 år, lever till vardags med sin man och två barn i en ”lagom städad” lägenhet på Lidingö strax intill Stockholm. Maria arbetar som barnmorska på en förlossningsavdelning, där ingen arbetsdag är den andra lik.

Annons

– Jag har lyxen att få utöva flera av mina intressen på jobbet. Att möta blivande föräldrar och nyfödda är häftigt, utmanande och utvecklande. Det är så mycket allvar, spänning, glädje, sorg, oro, skratt, diskussion och värme, berättar hon.

Maria är ny bloggare på mabra.com och tänker bjuda på både privata och yrkesrelaterade tankar. På barnmorskan.mabra.com kan kvinnor som planerar att bli – eller är – gravida, nyförlösta eller småbarnsföräldrar få tips, inspiration och råd.

– Frågor går bra att ställa och besvaras om jag har möjlighet. Det kan röra sig om allt från smärta, känslor och sötsug till trotsiga barn, amning eller sexliv. Jag är väldigt intresserad av läsarnas synpunkter, säger Maria.

Tillsammans med sin man Daniel har Maria två döttrar, 5 och 8 år gamla. I hemmet ingår också två marsvin och en oanvänd symaskin, som tigger om att få sy några premiärstygn. Men just nu räcker tiden inte till för pyssel.

– När barnen somnat och jag har tid att göra det där jag drömmer om så brukar jag ha stora planer. Frågan är om det blir nåt av dessa planer.. drömmer om att kunna sy. Tittar på min symaskin jag fick i julklapp men inser att jag vet knappt hur man trär den. Det är alltid något som kommer emellan!

Har du några tips till våra mammaläsare?
– Mitt absolut bästa tips är att använda sitt sunda förnuft, inte oroa sig och att lita på sig själv. Enligt mig finns de bästa svaren inom en själv. Det man själv mår bra av är ofta det bästa. Till er alla vill jag hälsa att ni ska omge er av personer som stöttar och stärker. Graviditet, föräldraskap kan vara prövande och utmanande – då behöver man de goda som gör en gott.

 

>> Till Maria Midstams blogg

 

AV: Jennie Sandberg

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…