Annons

Annons

Morgan Alling: Min barndom var fylld av svek och slag

Som barn slussades Morgan Alling runt hos olika fosterfamiljer – alla vuxna svek.
– Det var först när jag träffade min blivande fru Anna-Maria som jag tog tag i min rädsla för att bli lämnad.
Morgan Alling med frun Anna-Maria.

Morgan Alling med frun Anna-Maria.

Skådespelaren Morgan Alling, 41 år, har lyckats med precis det han drömde om som barn – att bli framgångsrik skådespelare. Det skulle nämligen bli den ultimata hämnden mot de kärlekslösa fosterfamiljerna han slussades runt mellan.

Annons

Morgan var fyra år när han och hans lillebror blev omhändertagna och placerade på barnhem.
– Ett starkt minne jag har är att de skilde oss åt. Jag försökte komma upp till min lillebror på övervåningen där jag visste att han var. Ville trösta och ta hand om honom. Men det tillät de inte.

Har du några minnen av din mamma?
– Jag kommer ihåg hur vi åker spårvagn, och skrattar. Vi hade väldigt kul ihop och jag kände mig vuxen och klok när jag var med henne. Och jag minns en känsla av att vara väldigt älskad. Det var nog det som gjorde att jag inte knäcktes senare, att jag visste att hon älskade mig.
Varför fick du inte vara kvar hos din mamma?
– Det var olyckliga omständigheter bakom. Hon var ensamstående med sex barn, min pappa försvann när jag var tre månader…
Vad hände när du hade hamnat på barnhemmet?
– Jag och min bror kom till en fosterfamilj. Det var ingen bra familj, de slog oss. Det var nog redan då som jag började distansera mig. Jag deltog inte känslomässigt, stod bredvid allt som hände. Såg på mig själv som en rollkaraktär i en film. Att det var så här just nu, det gjorde ont när de slog mig, men snart skulle en annan bättre film komma.
Av Anna Carsall
Foto Susanne Hellman
Läs mer i MåBra nummer 9/09.
Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…