ANNONSSAMARBETE MED DECUBAL

Hudvårdsrutin för kropp och ansikte – så slipper du torr hud

Hud som stramar och känns torr efter en lång vinter är mer regel än undantag i kalla Norden. Huden som är kroppens största organ behöver lite extra kärlek under vinterhalvåret men likväl behöver huden tillsättas fukt även resten av året. Årstidsväxlingar mellan kallt och varmt, blåsigt och fuktigt utsätter huden för en påfrestning.

– Riktigt torr hud lider brist på lipider som är hudens eget fett. För att lindra problem med torr hud behöver de flesta torrisar tillsätta tillräckligt hög fetthalt från sina produkter, säger Mathilda Dahl som är hudterapeut på Karo Healthcare och jobbar med varumärket Decubal.

Decubals hudvårdsprodukter är utvecklade i nära samarbete med nordiska dermatologer och är speciellt anpassade för det nordiska klimatet.

Kvinna smörjer ansiktet

– Det är vanligt att man tror att man aldrig någonsin ska bli av med sin torra och känsliga hud. Men sanningen är att vi oftast smörjer oss för lite och använder produkter med en för låg fetthalt och därför fortsätter huden att ”dunsta” fukt.

Produkterna från Decubal innehåller flera mjukgörande och återfuktande ämnen samt barriärstärkande ingredienser som exempelvis Lanolin och Glycerin.

– Dessa ingredienser anses som otroliga återfuktare och mjukgörare samtidigt som reaktiviteten hos känslig hud är låg. Fokus ligger på att hålla en hög fetthalt, ge intensiv återfuktning och att stärka hudbarriären, förklarar Mathilda.

Din nya hudvårdsrutin – 5 produkter som ger mjuk hud


Rengöring:

Shower & Bath Oil

En produkt som är fylld med ingredienser som återfuktar, mjukgör och har en lugnande effekt på torr och kliande hud.

Shoppa här!

Face Wash

Skonsam och fuktgivande rengöringsmousse för ansiktet som rengör effektivt utan att torka ut huden.

– Decubals Face Wash innehåller mer Glycerin än vatten. Hitta det motsvarande någon annanstans om du kan! Otrolig kvalitet och lyxigt skummande tvätt för en liten investering.

Shoppa här!

Återfuktning:

Original Clinic Cream

Vårdar, mjukgör och återfuktar huden genom att lägga ett skyddande lager på huden som behåller fukten. Krämen minimerar dessutom irritation och rodnad i huden och hjälper till att återuppbygga hudbarriären.

– Decubal Clinic Cream är inte bara en gammal goding utan en av de bättre mjukgörarna jag vet, säger Mathilda.

Shoppa här!

Face Vital Cream

Extra närande ansiktskräm för torr och känslig hud. Krämen innehåller ett antal aktiva ingredienser som samverkar för att bland annat återuppbygga huden inifrån och återfukta huden intensivt.

Shoppa här!

Lips & Dry Spots Balm

Använd på torra och spruckna läppar eller andra torra partier på kroppen som till exempel nagelband, armbågar och knän.

– Denna vattenfria produkt är toppen för alla de partier som är extra utsatta. Den fungerar som ett barriärskydd och förhindrar fuktförlust men håller också huden smidig inunder. Måsteområden för både vuxna och barn är runt munnen, nästippar, frostbitna kinder, nagelband, knogar och armbågar, säger Mathilda.

Shoppa här!

Hudterapeuten tipsar:

  1. Testa Decubal Clinic Cream på fuktig hud för snabbare absorbering eller använd den i badvattnet för att fuktboosta din hud.

  2. Smörj dig alltid efter dusch och bad. För bättre följsamhet, testa att smörja en vattenlöslig kräm som snabbt går in redan i duschen.

  3. Använd en duscholja – hudvårdsrutinen börjar i duschen.

Decubal

Decubal har ett brett sortiment med produkter för både kropp och ansikte. Produkterna är allergicertifierade och oparfymerade och kan användas av hela familjen, även barn och spädbarn.

Decubal rekommenderas ofta av hudläkare och annan hälsovårdspersonal, och säljs endast på apotek.

Läs mer hos Decubal

5 skönhetshacks med ditt läppbalsam
0:40

Efter reklamen: 5 skönhetshacks med ditt läppbalsam

(0:40)

Slå på ljud

Utvald läsning