Artikeln innehåller reklamlänkar

Så får du bort gula toner i håret – 5 silverschampon som fungerar

Silverschampo som fungerar

Silverschampo är ett perfekt alternativ för dig som vill behålla din ljusa och kalla ton i håret – men samtidigt vill undvika att regelbundet färga eller bleka det. Silverschampo fungerar bäst på hår som redan är väldigt ljust – och effekten beror ofta på hur länge du låter schampot sitta i.

Nedan listar vi fem prisvärda silverschampon som faktiskt fungerar:

1. Fanola No Yellow

Fanola no yellow recession

Användning: Massera in schampot och låt det verka en kort stund, endast någon/några minuter. Använd handskar för att undvika färg på naglar och nagelband. Skölj sedan ur noggrant.

Effekt: Fanola no Yellow ger effekt direkt och är ett starkt silverschampo som håller vad det lovar. Gula toner försvinner och silvereffekten syns efter en användning.

Pris: 149 kronor. Här kan du köpa det (länk till butik).

2. Fudge Clean Blonde Schampo

Fudge silverschampo

Användning: Massera in schampot och låt det sitta i under tre minuter eller längre, beroende på vilken effekt du vill ha. Skölj sedan ur noggrant.

Effekt: Tar bort gula toner och ger håret en uppfräschning. Ger även en glänsande effekt som får håret att se nyfärgat ut.

Pris: 75 kronor. Här kan du köpa det (länk till butik).

3. Maria Nila Sheer silver schampo

Maria Nila silverschampo recension

Användning: Ett sulfat- och parabenfritt silverschampo som fungerar precis som en inpackning. Massera in och låt schampot sitta i 2-3 minuter. Skölj sedan ur noggrant.

Effekt: Schampot har violetta pigment som reducerar gula toner och lämnar en mjuk och glansig effekt i håret. Låt inte schampot sitta i för länge för att undvika en lila ton.

Pris: 229 kronor. Här kan du köpa det (länk till butik).

4. L’oréal silverschampo

L'Oréal silverschampo

Användning: Massera in schampot och låt det sitta i 2-5 minuter. Skölj sedan ur noggrant.

Effekt: Schampot avlägsnar gula reflexer och bidrar till glans och ny vitalitet. Effekten beror på hur länge du låter schampot sitta, samt hur blond du är sedan tidigare.

Pris: 229 kronor. Här kan du köpa det (länk till butik).

5. Matrix Total Results So Silver Schampo

Matrix silverschampo recension

Användning: Använd som ett vanligt schampo, men låt det sitta i några minuter. Skölj sedan ur noggrant och toppa med en inpackning eller balsam.

Effekt: Tar bort varma toner och framhäver ljusa slingor.

Pris: 99 kronor. Här kan du köpa det (länk till butik).

Läs mer:

Bästa sätten att vårda ett åldrande hår

Foto: IBL

Utvald läsning