ANNONSSAMARBETE MED NIVEA

Ta hand om fina linjer och rynkor – 5 tips för mogen hy

Rynkor och fina linjer är det mest naturliga som finns. Med åldern minskar hudens produktion av ämnen som kollagen och elastin, vilket bidrar till minskad fyllighet, fukt och lyster i huden. Förutom den minskade produktionen spelar även gener en stor roll för när och hur huden åldras. Andra faktorer, som frekvent solexponering och rökning, kan också påverka.

Att huden åldras är alltså oundvikligt, men det finns ett par saker du kan göra för att ta hand om din mogna hy och minska dina fina linjer och rynkor – både kortsiktigt och långsiktigt. Här är enkla och effektiva tips som minskar ålderstecken!

5 tips för mogen hud

1. Skönhetssömn

Japp, sägningen om skönhetssömn är faktiskt sann. Det är under natten som kroppen (huden inkluderat!) har tid att återhämta sig ordentligt, då reparationsprocesserna är i gång. Du ser inte bara trött ut efter en natt med dålig sömn, utan på sikt kan dåliga sömnvanor faktiskt påverka huden.

2. Anpassa hudvården

När man blir äldre räcker det inte längre med att smörja in huden med första bästa kräm i badrumsskåpet – nu behövs anpassad hudvård, som aktivt jobbar mot rynkor och boostar huden tack vare effektiva ingredienser. Leta gärna efter hudvårdsprodukter som ger effekt både kortsiktigt och långsiktigt.

ögonkräm nivea q10 anti age fina linjer rynkor mogen hud

Applikatorn gör serumet lätt att använda! Applicera produkten på rynkor och linjer i pannan, runt ögonen och nasolabialveck och fördela sedan jämnt med fingertopparna.

Det nya ansiktsserumet Nivea Q10 Power Expert Wrinkle Filler Serum är ett nytt tillskott i NIVEAs ikoniska Q10-serie. Det innovativa serumet är skapat för att minska rynkor, vilket den gör genom en återfuktande film som slätar ut huden och synligt minskar rynkorna på bara fem minuter*. Serumet hjälper inte bara på kort sikt, utan verksamma ingredienser som coenzym Q10 och peptider motverkar även rynkor över tid.

*Minskar synligheten av fina linjer och rynkor genom att bilda en återfuktande film på hudens yta. Huden känns omedelbart fastare.

ögonkräm nivea q10 anti age fina linjer rynkor mogen hud tips råd

Med 5% active complex, ren Q10 samt Bioxifill-peptider penetreras tio hudlager i övre epidermala lagret.

Köp serumet här!

3. Boosta huden med mat och dryck

Insidan ger utsidan en chans vad gäller huden. Var därför noggrann med vad du äter och dricker om du vill undvika eller minska rynkorna i ansiktet. Många råvaror som är bra för hälsan är även bra för huden, som frukt och grönt (som ger kroppen en antioxidant-boost). Vatten är också viktigt! Utan vatten blir huden torr och får då rynkor enklare, då motståndskraften är mindre.

4. Se upp för solen

Solen är härlig men faktiskt en av de vanligaste anledningarna till att man får fina linjer och rynkor. Med andra ord är frekvent solexponering utan solskydd inte bara farligt för hälsan, utan en bov när det kommer till rynkor. Se till att sola ansvarsfullt och alltid smörja in dig med hög SPF – framför allt i ansiktet, om du vill undvika solrelaterade ålderstecken där.

5. Föryngrande träning

Fysisk aktivitet är toppen för kroppen men också huden! Träningen gör nämligen att huden håller sig ung längre. När vi motionerar, styrketränar eller går på gympass ökar vi kroppens blodcirkulation och syresättning, vilket har en föryngrande effekt på kroppen – liksom huden!

Utvald läsning