Annons

Annons

”Min man kan inte låta bli porr”Fråga:
Jag har varit sambo i 22 år, och de sista åren har vårt förhållande varit på upphällningen. Jag har varit snudd på utbränd och har gamla föräldrar som behöver mitt stöd. Min man har samtidigt tagit på sig ideellt arbete och är borta mycket.

Annons

För tre år sedan uppdagades det också att han använt sig av telefonsex och annan slags porr. För mig kändes det som ett stort svek, nästan som att han var otrogen. Men han lovade att sluta. Men så händer det igen. Lögner, telefonsex… Hur ska jag kunna lita på min sambo igen?

Mian

 

Svar:
Jag säger det här lite brutalt: Din man har övergivit dig. Han finns kvar i ert förhållande fysiskt, men inte känslomässigt. Låt mig få använda en liknelse om det vi kallar manlighet: Nämligen en trädstam. Den är fast förankrad i marken, står stadigt när det blåser och är stabil att luta sig emot för stöd och vila. Det här är en av de saker med män som många kvinnor tycker är attraktivt. Om de sedan försvinner, fysiskt och/eller känslomässigt upplever vi dem som smitare och känner oss svikna och övergivna.

Om jag tillåter mig att gissa, så känner du så här just nu. Du är trött. Du behöver någonstans att vila. Du behöver en pålitlig trädstam att luta dig emot. Hur skulle det kännas om du släpper alla förhoppningar om att din man kommer att ge dig det stöd som du behöver? Lek i stället med tanken på att den enda som verkligen kan ge dig stöd, är du själv. Du är redan stark. Du har den stabilitet som du behöver. Du behöver bara ta fram det inom dig.

Karin

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…