Annons

Annons

”Min man har tappat sexlusten – vad är fel?”

manlig lust

MåBra-läsaren Karin är bekymrad över att hennes man har tappat lusten.

Läsaren Karin har hört av sig till MåBra:s sexolog Annica Frithiof med följande fråga:

Fråga: Min man vill inte ha sex med mig längre. Som det är nu har vi sex en gång varannan månad. Själv är jag 40 + och i min sex-topp. Jag vill både morgon och kväll! Vi har haft det så här i snart ett år. Jag har pratat mycket med honom om detta samt försökt förföra honom på alla vis, men jag misslyckas alltid. Vi har det bra i övrigt, inga småbarn som stör, han säger att han älskar mig och att det inte är mig det är fel på utan att han vantrivs på jobbet och känner sig trött. Jag orkar inte ha det så här, jag känner mig oattraktiv och otillfredsställd. Han kanske bara älskar mig som vän efter våra 25 år ihop? Han säger att det inte är så, men jag har tappat självförtroendet helt.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

/Karin

Svar: Ni verkar ha fastnat i ett mönster där ni lever parallellt, sida vid sida, samtidigt som det verkar finnas en ocean av oklarheter mellan er. Den känslan får jag väldigt tydligt av din beskrivning. Din man avvisar och du vädjar och lockar. Du blir den som tigger och han den som nekar. Ofta blir det så att den som vill ha sex och blir avvisad längtar efter och tänker på sex mer än vanligt och den andre känner detta och vill skydda sig mot förföriska attacker och stänger sig ännu mer.

Denna beskrivning är naturligtvis aningen tillspetsad men illustrerar bra vad som händer vid obalans i lusten till sex. Jag tror inte att det hjälper med lock och pock eller förförelsetrick. Det har du ju själv märkt. Jag skulle gissa att din mans olust handlar om hans egna inre problem, kanske omedvetna. Säger han att han älskar dig så kanske du måste lita på det och inte ifrågasätta hans ärlighet.

Någonting gör att han är trött och orkeslös och det bästa råd du kan ge honom är att söka hjälp för detta. Försök att inte koppla detta till din attraktionskraft och självkänsla. Naturligtvis kommer sådana tankar upp men försök att prata med honom på ett nytt sätt. Kräv förändring, säg att du inte längre vill ha det som ni har det, men säg det på ett respektfullt sätt.

Ni båda har också varsitt eget ansvar, inte bara ett ansvar gentemot relationen. Jag tycker inte att du bara kan acceptera att din man skyller på jobbet. För att du ska kunna förstå måste han berätta mer än så. Om inte, så får du fråga dig själv om du orkar fortsätta. Som du säkert vet kan ni också söka parterapi för att komma vidare.

/Annica


Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons




Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…