Annons

Annons

Min kollega snackar skit om andraFråga:

Jag har en kollega som snackar skit om allt och alla, säkert om mig också. Så fort någon inte är med kommer hon in på något skvaller. En del håller med henne, andra fnissar eller är bara tysta – som jag.

Annons

Jag vågar inte säga något av rädsla för att hamna i skottgluggen nästa gång, att bli utanför. Samtidigt känner jag att det här förpestar hela arbetsplatsen. Ska jag våga berätta för chefen?

Eva-Lotta, 53

 

Svar:

Du beskriver ett väldigt ogynnsamt arbetsmiljöklimat. Precis som på ditt jobb finns i sådana här fall ofta en drivande person och några ”medföljare”. De får dels lite kickar av det spännande skvallret, dels vill de undvika att drabbas själva. Och så finns den tysta gruppen, där flera upplever obehag och tänker som du – men inte vågar opponera sig av rädsla för att bli utstötta.

Jag förstår att du känner dig illa till mods inför tanken att själv vara utsatt. Vi tillbringar många timmar på jobbet. Och en förutsättning för att kunna må bra och prestera är att vi kan känna oss trygga!

Det du beskriver är ett allvarligt arbetsmiljöproblem. Och då är den ansvariga arbetsledaren skyldig att göra något åt det. Mitt råd blir därför att du vänder dig till din chef och beskriver problemet.

Personen behöver få veta att beteendet uppmärksammats och inte accepteras på arbetsplatsen. Be om att få vara anonym uppgiftslämnare om det känns för svårt.

Anna

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…