Annons

Annons

Maten som ger dig ett friskare underlivHar du problem med klåda, återkommande urinvägsinfektioner eller kanske svamp? Prova att bota och motverka problemen med hjälp från skafferiet!

Med rätt mat kan du slippa återkommande underlivsbesvär.

Svamp i underlivet drabbar många kvinnor. När infektionen väl är ett faktum är det bästa botemedlet svampdödande medel från apotek, men via kosten kan du säkerställa att den kliande plågan inte kommer på återbesök.

Annons

Candidasvampen som orsakar besvären älskar socker. Genom att minska sockerintaget kan du också motverka tillväxten av svampen. Att äta mycket yoghurt med aktiva mjölksyrebakterier hjälper kroppen att bevara pH-balansen, när den rubbas blir det lättare för svampen att få fäste.

Även kanel, tranbär och vitlök kan ha svampdödande och immunstärkande egenskaper som är värdefulla.

Urinvägsinfektion är en annan vanlig underlivsplåga, där vissa kvinnor kan drabbas månatligen om de har otur. Att dricka sura drycker, exempelvis osötad tranbärsjuice, är beprövade knep. Ät gärna blåbär, som förebygger infektioner, för att påskynda läkningsprocessen. Även ananas, som innehåller ett antibakteriellt enzym, kan vara värdefullt att sätta tänderna i när du känner att urinvägarna krånglar.

Undvik helst kaffe, alkohol och starkt kryddad mat.

Torra slemhinnor blir vanligt med stigande ålder – och här kan sojaprodukter bli en räddare i nöden! Soja innehåller en form av östrogren som kan hjälpa kroppen att återställa fuktbalansen i slidan. Prova dig fram, sojamjölk, tofu, rena sojabönor eller sojaglass är några alternativ.

Källa: KK.no

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…