Annons

Annons

Mannen i mitt liv var en sexgalning

Ann, 50 år, fick kontakt med ”Lugn och trygg kille med humor” på dejtingsajten – och föll pladask. Men bakom fasaden dolde sig en sexfixerad och våldsam man.

"Han gjorde mig så förvirrad", berättar Ann.

”Lugn, trygg och omtänksam kille med humor” var hans signatur. Och Ann, som precis gått med på dejtingsajten Mötesplatsen.se, tyckte att det lät väldigt sympatiskt.

Annons

– Det här var ju trevligt, tänkte jag, att få ett meddelande så fort. Han skrev roligt och gav ett bra intryck.

Gilla MåBra på Facebook

De började chatta med varandra nästan varje dag. Och Ann kom på sig själv med att längta efter pratstunderna.

– Han verkade så ärlig och sansad, och det kändes som om vi kände varandra! Vi hade samma humor och värderingar. Och jag som gått med på sajten mest för att se hur det gick till började fantisera så smått om att vi kanske skulle kunna leva våra liv tillsammans, resa och göra roliga saker ihop…

Snabbt ett par

När de träffades fyra månader senare var Ann alldeles lugn. ”Hon visste ju redan vem han var”.

– Vi borde ha setts mycket tidigare. För då hade jag kanske kunnat vara mer kritisk till det som hände sedan. Nu var jag så fast i min positiva bild av honom, att han var helt perfekt…

Den första dejten blev fler, och snart var de ett par. Han sa att Ann var den vackraste, klokaste och underbaraste kvinnan han någonsin träffat. Och Ann blev förälskad.

Det var bara en sak hon tyckte var underlig: Han ville ha sex extremt ofta och länge, gärna fyra gånger om dagen, ett par timmar per gång.

– Men så kan det ju vara när man är nyförälskad, tänkte jag. Jag var säker på att det skulle lugna ner sig när vi hade varit ihop ett tag.

En kväll pratade de om tidigare förhållanden. Plötsligt brast han ut i gråt, och bara satt och skakade.

– Han såg så liten och sorgsen ut när han berättade hur hans ex hade svikit honom genom att vara otrogen. Och jag kände så med honom, han väckte verkligen mina beskyddarinstinkter. Där och då bestämde jag mig för att hjälpa honom få tillbaka tron på kärleken. Jag skulle visa att han kunde lita på mig!

”Sluta spana på andra karlar” fräste han”

En dag när Ann och mannen gick på stan märkte hon hur han plötsligt stelnade till.

– När jag mötte hans blick var den iskall. ”Sluta spana på andra karlar” fräste han. Jag blev så paff och chockad att jag bara tystnade mitt i en mening. Men sedan tänkte jag att det är klart att han är misstänksam, han som blivit så sviken. Och jag tyckte så synd om honom som haft sådan otur med kvinnor.

”Det kommer bli bra när han märker att jag inte är intresserad av någon annan”, tänkte Ann. Och hon gjorde allt för att han inte skulle må dåligt. Hon tittade ner i marken när de var ute tillsammans på stan och hon tog omvägar för att slippa hälsa på manliga bekanta.

– Jag var så fokuserad på att hjälpa honom att jag tappade bort mig själv någonstans på vägen. Jag såg inte hur jag begränsade mig, och hur jag lät hans behov ta över mitt liv…

Ann började känna sig nedstämd och kraftlös, men hon förstod inte varför.

Tiden gick. Men hans sexbehov blev inte mindre. I stället började en aggressiv sida träda fram. Ibland på nätterna vaknade Ann av att han hade trängt in i henne.

– Det var så fel, så fruktansvärt… Och det gjorde mig så förvirrad. Han sa att han älskade mig, men sedan krävde han sex helt på sina egna villkor. Jag fick inte ihop det…

”Han skrek att jag var egoist när jag inte ville ha sex”

När Ann sa åt honom att aldrig göra så igen flippade han ur och började skrika att hon var egoistisk. Sedan tvärvände han, började gråta och viskade att han behövde få vara nära henne.

– Det låter kanske konstigt, men jag började tvivla på min egen upplevelse av det som hänt. Överreagerade jag? Det kanske var sant som han sa, att jag var självisk som inte lät honom vara nära mig? Det var som att han visste precis vad han skulle säga för att få mig dit han ville. Jag kände mig så svag och skör, och jag visste inte vad jag skulle tro om någonting längre.

När Ann berättade för sina två närmsta vänner blev de väldigt oroliga, och beordrade henne att genast lämna honom.

– Och jag visste ju själv någonstans att det hade gått för långt… Men jag orkade inte ta tag i det, jag var för utmattad och deprimerad.

Successivt blev hans krav alltmer perversa. Han tjatade om analsex, att få stoppa in saker i Anns vagina och att själv bli penetrerad med lösattrapper.

”I dag orkar jag knappt tänka på vad jag lät honom göra”

När Ann försökte säga nej blev han rasande.

– Det var som att han skulle bli galen, och tappa kontrollen när som helst. Jag fick panik. Jag ville undvika de där utbrotten till varje pris, så jag gav efter för vissa av sexlekarna, säger Ann och slår ner huvudet. När hon lyfter det igen är ögonen tårfyllda.

– Idag orkar jag knappt ens tänka på vad jag lät honom göra…

När de hade varit tillsammans i drygt ett år kom vändpunkten.

Inloggad på Mötesplatsen

En kväll, när Ann var hemma hos sig, fick hon en obehaglig magkänsla av att han var inne på Mötesplatsen. När hon gick in och kollade såg hon att han hade sin profil kvar, och dessutom var inloggad!

– Jag blev chockad och ringde upp honom direkt. Men han svarade helt kort att det bara var vänner han hade kontakt med.

Så såg Ann att han fortfarande hade kryssat i att han sökte kvinnor. Han var alltså ute och letade nytt, samtidigt som han anklagade henne för att titta på andra män!

– Jag visste inte vad jag skulle känna eller tänka eller någonting…

”Var allt ett spel?”

Tankarna snurrade. Hade han bara spelat att han blivit sviken?

Ann visste vad hans ex hette, och nu tog hon mod till sig och ringde upp.

– Jag var tvungen att få höra hennes version och gå till botten med det här.

Kvinnan berättade att deras förhållande hade börjat precis som Anns: Exakt samma kärleksförklaringar, gråten, svartsjukan och sexfixeringen.

– Först blev jag lättad, för det blev så tydligt att inget av det här var mitt fel, han hade ju varit likadan mot henne. Samtidigt kände jag mig så in i själen lurad och bedragen, hade något av allt det han sagt till mig varit äkta? Att jag var vacker och underbar, var det bara en del i ett spel?

Hade misshandlat exet

Men det hade gått längre än så i det tidigare förhållandet. Kvinnan berättade att han hade misshandlat henne, och även blivit fälld i rätten.

– När jag läste domen blev jag alldeles darrig. Han hade slagit henne gul och blå! Och då såg jag hur våldet höll på att trappas upp även i vårt förhållande. Han hade inte slagit mig, men det hade hängt i luften många gånger. Det var bara en tidsfråga innan det skulle hända…

I det ögonblicket blev det så plågsamt tydligt att han var en helt annan än den Ann trott och önskat.

– Vem var han? Jag hade ingen aning… Allt kändes väldigt obehagligt, och jag insåg att det enda jag kunde göra var att rädda mig själv. Äntligen fick jag kraft att lämna honom!

”Jag gjorde mig själv så illa”

I början ringde han ofta, bönade och bad att hon skulle komma tillbaka. Men när Ann berättade att hon polisanmält honom för grov kvinnofridskränkning slutade han tvärt höra av sig.

– Det var som att han insåg att det var allvar först då. Tyvärr tyckte inte åklagaren att det räckte till åtal. Men det känns ändå bra att jag anmälde honom, det var som att jag gav mig själv en slags upprättelse.

Ann har frågat sig själv om och om igen hur hon kunde låta det gå så långt.

– Jag gjorde mig själv så illa… Det känns väldigt tungt. Men jag kan samtidigt se hur han bröt ner mig, och att jag inte har någon skuld i det här. Det är inte fel att tro gott om andra människor.

Ann har beslutat sig för att fortsätta leva som singel ett bra tag framöver.

– Jag måste bearbeta det här klart innan jag kan träffa en man. Men vissa saker kommer jag nog alltid ha med mig. Om jag trodde alla om gott förut, så är jag väldigt misstänksam numera. Och det känns sorgligt. Om det här har fört något gott med sig så är det att jag verkligen tänkt igenom var mina gränser går. Jag kommer aldrig mer tillåta att någon behandlar mig illa.

Av: Anna Carsall

Läs mer:
Du hittar fler livsöden här
Läs våra kändisreportage här

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…