Annons

Annons

”Mammas sjukdom stärkte kärleken i familjen”Laila Bagge, 36 år, bor dels i Täby med sonen Liam, 6 år, och dels i Nacka hos sin blivande man Niclas Wahlgren. Just nu är hon i full färd med att vaska fram nya stjärnskott i Idoljuryn i TV4. Här skriver hon rädslan för vad som skulle hända med henne och syskonen när mamman blev svårt sjuk.

Annons
Laila Bagge.

Laila Bagge.

Under hela min uppväxt har familjen haft en betydande roll i mitt liv. Jag och min mamma har alltid stått varandra väldigt nära, hon har varit den trygga famn man kunde krypa upp i när livet kändes svårt och orättvist, hon gav mig styrka att möta världen i dess med- och motgångar.

Några av de visdomar som mamma förde vidare till mig och mina syskon som jag aldrig kommer att glömma är ”att så som man vill bli bemött, ska man också bemöta andra”. Likaså att man aldrig ska lägga sig som ovänner, för man vet aldrig om man får se varandra nästa dag.

Dessa ord och mammas fantastiska sätt att hålla samman familjen har präglat min och mina syskons relation till varandra. De som träffat mig och mina syskon tillsammans brukar nästan alltid fälla en kommentar om vilken stark sammanhållning vi har och hur nära vi verkar stå varandra.

Nyligen fick jag bekräftelse på att banden verkligen är så starka som jag hela tiden trott, ja till och med ännu starkare.

För inte så längre sedan vändes livet upp och ner för mig och mina syskon.

Vår älskade mamma som varit sjuk i många år blev akut sämre. Vad skulle hända med oss nu när mamma var så sjuk, hon som alltid varit kärnan i vår familj och hållit oss samman? Men precis som en osynlig hand som ledde oss rätt kom vi i och med denna händelse varandra ännu närmare, och fick en ännu bättre relation.

Om jag någonsin tvivlat så vet jag nu att de för alltid kommer att finnas för mig i framtiden, precis som jag alltid kommer att finnas där för dem – villkorslöst.

Vi har alla någon eller några personer i vårt liv som betyder lite mer för oss, en släkting, en mamma eller pappa, ett syskon eller en bästa vän. Men vi är inte så bra på att tala om hur mycket de betyder för oss. Jag var inte så bra på det heller.

Säg till dem du älskar hur mycket de betyder för dig, för du vet aldrig om du får chansen att få säga det igen.

Så därför vill jag ta tillfället i akt att säga hur jag känner för några av dem som står mig allra närmast: Linda, Johan, Jonas och Joakim, mina underbara syskon. Utan er vore livet mindre värt att leva. Från djupet av mitt hjärta, jag älskar er!

Av Laila Bagge

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…